Aktuel åbningstid

18. oktober – 24. oktober
Man. – fre.: 10.00 – 16.00
Lør. og søn.: 10.00 – 14.00

Efterårsferie på Museum Vestsjælland​

Museum Vestsjælland byder på oplevelser for hele familien på tværs af generationer. I skoleferierne er der ekstra spotlight på familievenlige aktiviteter inde og ude – og altid med masser af hygge og god tid.

Jagten på historien

Tag hele familien med på byvandring i Holbæk og Sorø og gå på jagt efter byens historie med quizspørgsmål.

Historie, kultur og spændende arrangementer

Sorø Museum

På Sorø Museum kan I dykke ned i det, der er særligt ved Sorø. Museet ligger i Christian IV’s kro – en af byens ældste bygninger, der blev opført 1624-25.

I er altid velkomne til at bruge tid i museets gård eller vores Apotekerhave. Den unikke apotekerhave ligger bag museet og indeholder planter fra Joachim Bursers (1583-1639) herbarium. Burser var en berømt, tysk botaniker og læge, som slog sig ned i Sorø. Apotekerhaven er anlagt efter renæssancens geometri.

Museet har åbent hele året.

I museumsbutikken kan I købe kopier af gammelt legetøj, bøger, postkort og kunsthåndværk. Vi sælger også kaffe og kage, som I kan nyde i Christian den IV’s krostue.

I madpakkehaven må I spise medbragt mad hele året. Havestuen er åben fra maj til oktober.

Sorø Museum Klunketid (5)

Det kan I opleve

Faste udstillinger

Ingemann og guldalderen. Interiørudstilling med møbler fra forfatteren B. S. Ingemans hjem i Sorø. Uden Lucie og Bernhard Severin Ingemann havde Sorø ikke betydet det samme for dansk guldalder. Deres hjem samlede mange kulturpersonligheder. 

Oplev Klunkestuerne, hvor I får et indblik det bedre borgerskabs indretning omkring år 1900. Klunketiden var præget af mange tekniske fremskridt, men i hjemmene skærmede man sig imod i usikker verden og indrettede med pynt med pynt på. 

Tro og overtro i guldalderen. (fra 27. nov. 2021) En børneudstilling i en bondestue, hvor I kan se og undersøge forskellige overtroiske fænomener og se, hvad man gjorde for at afværge ulykker.

Tidsrejsen i Sorø er en 13,5 meter lang mandshøj frise illustreret af Erik Petri. I en enkel streg formår Petri at fortælle Sorøs historie på en måde, så den appellerer bredt til både børn og voksne. 

Se alle udstillinger og særudstillinger.

Museumsforeninger

På Sorø Museum har vi en museumsforening og en havehistorisk forening. Du kan læse mere om foreningerne, samt hvilke andre foreninger der findes hos Museum Vestsjællands andre afdelinger, ved at klikke på nedenstående link. 

Prøv Tidslommen

- en app der giver adgang til din fortid

24 gratis ture med Tidslommen på Sjælland.

Hent Tidslommen i dag – den er gratis – og se alle de oplevelser vi har!