Åbningstider

Bakkekammen 45 er åbent i forbindelse med omvisninger.

Hør podcasten om Bakkekammen 45

Historie, kultur og spændende arrangementer

Bakkekammen 45

Bakkekammen 45 er Danmarks eneste interiørmuseum for bevægelsen Bedre Byggeskik. Museet er et tidligere privat hjem, som ligger 10 minutters gang fra Holbæk station. Huset er arkitekten Marius Pedersens eget hjem i et villakvarter tæt på vandet. 
Marius Pedersen stod bag 9 huse mere på Bakkekammen, flere andre huse i Holbæk og flere hundrede i resten af Danmark. Han var en af bannerførerne bag Bedre Byggeskik-bevægelsen. Bakkekammen 45 er helt særlig, fordi interiøret er bevaret, som det så ud ved arkitektens død i 1965.
Museet er kun åbent for booket rundvisning sidste søndag i hver måned. Book omvisning her – senest torsdagen før omvisningen.

Det kan I opleve

Både udefra og inde i husets hyggelige stuer kan I opleve essensen af Bedre Byggeskik: Harmoni, symmetri og kvalitet udtrykt gennem solidt håndværk. 
Se den korte intro til Bakkekammen 45 på YouTube. Som kunstneren Bjørn Nørgaard udtrykker det i videoen; vi lærer af bevægelsen ’at omgå ressourcer med større omhu’. Netop tilgangen til gode, holdbare materialer gør Bedre Byggeskik højaktuel den dag i dag.
På www.bakkekammen45.dk kan I gå endnu mere i dybden med huset og bevægelsen Bedre Byggeskik.

Bliv frivillig i haven

Haven på Bakkekammen 45 bliver passet af frivillige. Vil du give en hånd med, så kontakt Karen Munk-Nielsen fra Holbæk Museum på 4137 9255 eller kmn@vestmuseum.dk 

Prøv Tidslommen

- en app der giver adgang til din fortid

24 gratis ture med Tidslommen på Sjælland.

Hent Tidslommen i dag – den er gratis – og se alle de oplevelser vi har!

Lyt til Podcasts

- dyk ned i Vestsjællands historie

Benyt dig af vores omfattende samling af spændende podcasts

Vi fortæller historier fra hele Midt- og Vestsjælland og det er helt gratis!