MuseumToGo

Tidslommen

Gratis app med spil, guidede ture og oplevelser i det fri

Podcasts

Podcasts om Vestsjællands historie fra oldtid til nutid

Film

Se film fra museer og kulturinstitutioner på Sjælland

Tidslommen - gratis oplevelser i det fri

Krig og kærlighed

Oplev den dramatiske historie om fire af middelalderens store skikkelser. Brug Tidslommen, få en god historie i ørene og gå på opdagelse i Ringsted, Sorø, Slagelse og Kalundborg.

Guidede ture

Hemmelige borge, glemte ruiner, idylliske møller, store skove og smukke heder. Tidslommen byder på et væld af gratis guidede ture med film og lyd. Se f.eks. om turen til Næsholm i filmen her.

Spil

Vær med til en ofring, hjælp lægemunkene med at samle urter, bekæmp sørøvere, hjælp til i marken! Tidslommen har fede spil målrettet børn og familier. Se mere i filmen her og i Tidslommen!   

Gratis inspiration til oplevelser og læring i det fri

Tidslommen Brugere Ved Tissø Lang

Flere film om Tidslommen

Podcasts - historier lige i øret

Museum Vestsjællands Podcast fortæller historier om alt fra dagligdagens liv til de helt store begivenheder. Du kan f.eks høre om det Hovsamissil der ramte et sommerhusområde, om Odsherreds malerne og om efterkrigstidens børn der legede på Holbæk Havn.

Historikeren Sarah Sander Laugesen er vært, og tager dig med på en tidsrejse i det vestsjællandske

Lyt til vores seneste podcast her:

Film

Køb filmen Fra nobel til nazist?

I filmen fortælles historien om Valdemar Rørdam og hans tid på Malergården i Odsherred. Spilletid:13:03.

Køb alle fem film

Du får adgang til alle fem film: Bag Lolas øjne, Et menneskes besættelse, Fra nobel til nazist? En digters fald, Kamma. H.C. Andersens ledestjerne og Tættere på stjernerne.

Når du har købt filmene modtager du en kvittering på mail. I mailen er et direkte link til filmene.

Bag Lolas øjne
Spilletid: 16:39. Museum Lolland-Falster.

I dokumentaren Bag Lolas øjne fra Museum Lolland-Falster følger vi stenalderpigen Lola. Her bliver sløret løftet for nogle af de hemmeligheder hendes DNA gemmer.

Et menneskes besættelse
Spilletid: 11:02.Ikke egnet for børn under 15 år. Oplevelsescenter Nyvang.

I fortællingen Et menneskes besættelse fra Oplevelsescenter Nyvang får du en dramatisk film om dilemmaer under besættelsen. Hvad sker der, hvis man bliver stillet overfor det ultimative: at slå et andet menneske ihjel?

Fra nobel til nazist? En digters fald
Spilletid: 13:03. Museum Vestsjælland.

I Museum Vestsjællands film, Fra nobel til nazist? En digters fald, følger vi Valdemar Rørdam og hans turbulente tid på Malergården i Odsherred under besættelsen. Rørdam var en højt respekteret digter i starten af 1900-tallet og var snublende tæt på en nobelpris. Men under besættelsen tog hans holdninger en farlig drejning.

Kamma. H.C. Andersens ledestjerne
Spilletid: 12:59. Frederiksbergmuseerne.

I filmen Kamma. H.C. Andersens ledestjerne fra Frederiksbergmuseerne møder vi Kamma Rahbæk og hendes hus Bakkehuset. Rahbæk holdt talrige selskaber i Bakkehuset hvor forfattere og kunstnere fra nær og fjern dukkede op. Hør om Rahbæks møde med H.C. Andersen og hendes tragiske skæbne.

Tættere på stjernerne
Spilletid: 17:05. Observatoriet i Brorfelde.

I filmen Tættere på stjernerne bliver du taget med på en rejse ud i universet med Observatoriet i Brorfelde. Se de teleskoper der blev brugt til at skaffe målinger til amerikanernes månelanding i 1969 og vær med til at fundere over menneskes iboende nysgerrighed på universet og dets uendelighed.

Filmene er udviklet i et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Museum Lolland-Falster, Frederiksbergmuseerne, Oplevelsescenter Nyvang og Observatoriet i Brorfelde.

Projektet er støttet af Beckett-Fonden, Augustinus Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.

Du og din husstand har personlig adgang til disse film og du ikke må sende filmene til personer udenfor din husstand.

Har du kommentarer? Skriv til os her: app@vestmuseum.dk