MuseumToGo

Masser af historie og kultur - lige her!

Vi har samlet alle vores digitale tilbud herunder, lige til at dykke ned i. God fornøjelse! 

Tidslommen - gratis oplevelser i det fri

Krig og kærlighed

Oplev den dramatiske historie om fire af middelalderens store skikkelser. Brug vestmuseum.dk/tidslommen, få en god historie i ørerne og gå på opdagelse i Ringsted, Sorø, Slagelse og Kalundborg.

Guidede ture

Hemmelige borge, glemte ruiner, idylliske møller, store skove og smukke heder. Vestmuseum.dk/tidslommen byder på et væld af gratis guidede ture med film og lyd. Se f.eks. om turen til Næsholm i filmen her.

Hent vores gratis katalog og få inspiration og vejledning til gode oplevelser og undervisning i det fri med Tidslommen

INSPIRATION

Museum Vestsjælland Podcaster - få historien lige i øret - helt gratis

Museum Vestsjælland Podcaster giver dig historier om alt fra dagligdagens liv til de helt store begivenheder. Du kan fx høre om det Harpoon-missil, der ramte et sommerhusområde i Lumsås, om Odsherredsmalerne og om efterkrigstidens børn, der legede på Holbæk Havn.

Historiker og podcastproducer Sarah Sander Laugesen er vært, og tager dig med på en tidsrejse i det vestsjællandske.
Se hele vores store podcastbibliotek.

Lyt til vores seneste podcasts her:

Find alle vores gratis podcasts her:

Egnsvis - vores nye podcastserie!

Egnsvis - historier fra vores fælles fortid

Serien Egnsvis er produceret i projektet Online kulturformidling i et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Museum Lolland-Falster, Frederiksbergmuseerne, Oplevelsescenter Nyvang og Observatoriet i Brorfelde. Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Beckett-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.

Film

Film fra museerne

Du kan se korte film fra museerne helt gratis ved at besøge filmframuseerne.dk

Fra nobel til nazist? En digters fald
Spilletid: 13 minutter. Museum Vestsjælland.

I Museum Vestsjællands film, Fra nobel til nazist? En digters fald, følger vi Valdemar Rørdam og hans turbulente tid på Malergården i Odsherred under besættelsen. Rørdam var en højt respekteret digter i starten af 1900-tallet og var snublende tæt på en nobelpris. Men under besættelsen tog hans holdninger en farlig drejning.

Kamma. H.C. Andersens ledestjerne
Spilletid: 13 minutter. Frederiksbergmuseerne.

I filmen Kamma. H.C. Andersens ledestjerne fra Frederiksbergmuseerne møder vi Kamma Rahbæk og hendes hus Bakkehuset. Rahbæk holdt talrige selskaber i Bakkehuset hvor forfattere og kunstnere fra nær og fjern dukkede op. Hør om Rahbæks møde med H.C. Andersen og hendes tragiske skæbne.

Bag Lolas øjne
Spilletid: 16 minutter. Museum Lolland-Falster.

I dokumentaren Bag Lolas øjne fra Museum Lolland-Falster følger vi stenalderpigen Lola. Her bliver sløret løftet for nogle af de hemmeligheder hendes DNA gemmer.

Et menneskes besættelse
Spilletid: 11 minutter. Ikke egnet for børn under 15 år. Oplevelsescenter Nyvang.

I fortællingen Et menneskes besættelse fra Oplevelsescenter Nyvang får du en dramatisk film om dilemmaer under besættelsen. Hvad sker der, hvis man bliver stillet overfor det ultimative: at slå et andet menneske ihjel?

Tættere på stjernerne
Spilletid: 17 minutter. Observatoriet i Brorfelde.

I filmen Tættere på stjernerne bliver du taget med på en rejse ud i universet med Observatoriet i Brorfelde. Se de teleskoper der blev brugt til at skaffe målinger til amerikanernes månelanding i 1969 og vær med til at fundere over menneskes iboende nysgerrighed på universet og dets uendelighed.

Filmene er udviklet i et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Museum Lolland-Falster, Frederiksbergmuseerne, Oplevelsescenter Nyvang og Observatoriet i Brorfelde.

Projektet er støttet af Beckett-Fonden, Augustinus Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.

Har du kommentarer? Skriv til os her: jaa@vestmuseum.dk

Søgning

Note: Danish only