Åbningstider

16. august 2021 – 26. juni 2022
Malergården har pt. lukket for renovering, men vi åbner igen den 27. juni 2022

Kunst, kultur og spændende arrangementer

Malergården

Et af de få velbevarede, autentiske kunstnerhjem i Danmark og familien Swanes hjem fra 1934.  Her kan du opleve Swanernes malerier i den rette sammenhæng. Maleren Sigurd Swane (1879-1973) skabte sammen med sin hustru Agnete (1893-1994) Malergården. Huset er opført efter Agnetes specifikke instrukser.

Bemærk: Malergården ligger for enden af en smal, ensrettet grusvej, så kør langsomt, brug vigepladserne og pas på de dybe grøfter.

Museet er åbent fra påske til og med efterårsferien og har både café og museumsbutik.

Læs mere om caféen nederst under “Dit besøg“.

Det kan I opleve

Malergården er et museum for hele familien. Her får et I indblik i en anderledes families historie. En familie, der flyttede på landet for at skabe et lille landbrugsparadis med plads til kunst og gæster. I træder ind i et autentisk kunstnerhjem, hvor lysindfaldet og lugten i stuerne er det samme, som da familien boede her. Huset står stort set, som det blev opført i 1934.

I kan besøge både atelieret, de smukke stuer og Billedskolen i sidefløjen, hvor I selv kan kreere jeres egne værker med gratis tegne- og malematerialer.

Gården er omgivet af en have med georginebede, buksbomhække, æblelunde og en udsigtspost. Her er bølgende enge, der grænser ned mod Lammefjorden. 

Download Besøgsguiden (pdf)
Download Besøgsguide for børn (pdf)

Venneforeningen

På Malergården har vi en venneforening. Du kan læse mere om foreningen, samt hvilke andre foreninger der findes hos Museum Vestsjællands andre afdelinger, ved at klikke på nedenstående link. 

Tidslommen

Gratis guidede ture, fortællinger og spil

Hent Tidslommen og gå på opdagelse i det fri.

For både børn og voksne.

 

Lyt til Podcasts

- dyk ned i Vestsjællands historie

Benyt dig af vores omfattende samling af spændende podcasts

Vi fortæller historier fra hele Midt- og Vestsjælland og det er helt gratis!