Faste familieaktiviteter - Sorø Museum
GRATIS ADGANG for BØRN OP TIL 18 ÅR

MUSEUMSHUNDEN VIMSE

Lån en opgavekuffert på Sorø Museum med sjove og finurlige opgaver til børn. Find Museumshunden Vimse i udstillingerne og løs de sjove og finurlige opgaver undervejs.

Opgavekufferten indeholder spil og opgaver, der motiverer børnene til sammen med voksne at komme rundt i museets udstillinger. Gennem lege og opgaveløsninger får børnene historisk paratviden.

Kufferten er velegnet til de 5-12-årige børn.

Museumshunden Vimse
Der skrives med pen og blæk

Skønskrift med pen og blæk

Er du frisk på en udfordring? Så prøv kræfter med skønskrift. I gamle dage skulle alle børn lære at skrive skråskrift og når skriveopgaverne blev afleveret til skolelæreren, var det vigtigt at alt var skrevet pænt og uden blækklatter. Prøv selv at skrive med pen og blæk og se, hvor god du er til skønskrift. Standen med pen og blæk findes i udstillingen om Ingemann. Ingemann var forfatter og skrev alle sine manuskripter med pen og blæk.

Skønskrift er særligt velegnet til børn fra 7-14 år.

dukketeater

Rødhætte og ulven eller et hjemmelavet eventyr om prinsesser og ugler. Det er kun fantasien der sætter grænser, når der skal spilles dukketeater. I klunkestuen står der et dukketeater med tilhørende dukker til fri afbenyttelse. I klunketiden var det almindeligt i borgerskabshjemmene at der blev opført klassiske stykker i små dukketeatre med fine kulisser. Både B.S. Ingemann og Ludvig Holberg, som boede og arbejdede i Sorø, skrev teaterstykker.

Dukketeatret er særligt velegnet til børn 4-10 år.

I udstillingen Mørkets Væsner må der gyses, forundres, røres ved, leges og læres. Børn og voksne kan se deres frygt i øjnene i mørkerummet, høre sandfærdige og utrolige sagn fra lokalområdet i hyggehjørnet og finde spor efter mørkets væsner i bondestuen. Nissen, mosekonen og trolden kikker ind ad vinduerne, mens bonden snorker og prutter i alkovesengen og I selv kan kæle med den sorte kat og koge suppe på ildstedet. Slå jer gerne ned i stuen og læs højt for børnene om de mange spændende ting, der er i stuen.

Mørkets Væsner er særligt velegnet til børn fra 6-12 år.  

Byvandring på egen hånd med quizspørgsmål til hele familien.

Har I lyst til at opleve på egen hånd, så er ”Jagten på Sorøs historie” et godt bud. Byvandringen er velegnet til en gruppe på 2- 6 personer, der er nysgerrige på byens detaljer, skæve vinkler og historier om mennesker og huse i Sorø. Følg kortet og læs de spændende historier, som er skrevet så alle kan forstå det. Ved hvert stop på turen er der et quizspørgsmål, som I kan løse sammen. Når hele turen er gået og alle quizspørgsmål er løst og kodeordet fundet, er der en præmie. Hent præmien på Sorø Museum.

Jagten på Sorøs historie-posen koster 95 kr. og indeholder et opgavehæfte med kort, clipboard, blyant og kompas. Det tager ca. en time at gå turen og I vælger helt selv, hvornår I har lyst til at tage af sted.

Børn på Jagt på Sorøs Historie

Søgning

Note: Danish only