Åbningstider

Åbent den 1. lørdag i mdr.: 13.00 – 16.00.
I skolernes ferie er der åbent ons. og lør.: 13.00 – 16.00

Efterårsferie på Museum Vestsjælland​

Museum Vestsjælland byder på oplevelser for hele familien på tværs af generationer. I skoleferierne er der ekstra spotlight på familievenlige aktiviteter inde og ude – og altid med masser af hygge og god tid.

Interview med lærerinde Fru Ingeborg Nielsen

I anledningen af Flakkebjerg Skolemuseum 40-års jubilæum har vi udgivet to dele af et interview med lærerinde Fru. Ingeborg Nielsen. Lyt til dem her:

Historie, kultur og spændende arrangementer

Flakkebjerg Skolemuseum

Museet ligger i den oprindelige Flakkebjerg Forskole, hvor der var undervisning fra 1904 – 1962. Forskolen i Flakkebjerg – syd for Slagelse – er blandt de ældste i Danmark og giver et særligt håndgribeligt indblik i skolegangen for 100 år siden. Forskolen har været museum siden 1981.  

Flakkebjerg Skolemuseum er gratis og åbent første lørdag i måneden fra 13-16.

Ekstra åbent i skolernes ferier:  uge 7, 26-32 og 42
Onsdag og lørdag kl. 13-16

Det kan I opleve

På Flakkebjerg Skolemuseum kan I opleve en skoledag som for 100 år siden. Alle elever sad sammen i én skolestue på tværs af årgange og skulle lære udenad. Pigerne skulle lære at brodere flere eftermiddage om ugen, hvor drengene samtidigt havde fri. 
Både eksteriør og interiør er komplette fra forskolens ophør i 1962. 
Sæt jer i skolestuen med tavler, grifler og anskuelsesbilleder. Eller inspicer lærerindeboligen med dagligstue, spisestue, køkken og soveværelse, hvor lærerinden fru Ingeborg Nielsen boede og underviste i mere end 47 år.

Download lærerhæftet til mindre børn her (pdf) (hér).

Museumsforening

På Flakkebjerg Skolemuseum har vi en museumsforening. Du kan læse mere om foreningen, samt hvilke andre foreninger der findes hos Museum Vestsjællands andre afdelinger, ved at klikke på nedenstående link. 

Prøv Tidslommen

- en app der giver adgang til din fortid

24 gratis ture med Tidslommen på Sjælland.

Hent Tidslommen i dag – den er gratis – og se alle de oplevelser vi har!