Frivillige gør en forskel!

Nogle frivillige kender vores samlinger udenad. Andre frivillige er uundværlige i forbindelse med afvikling af arrangementer og events. Nogle arbejder bag kulissen eller i haven, mens andre står i første række og sørger for, at museets gæster får den bedste oplevelse.

Om det drejer sig om genstande, formidling, arkæologi eller praktiske opgaver, så påskønner og værdsætter Museum Vestsjælland alle sine 300 frivillige. Museet betragter frivillige som superbrugere og sammen er vi Midt – og Vestsjællands fælles hukommelse, og skabere af rum, hvor alle kan opleve og udforske vores rige kulturarv.

Alle har en personlig begrundelse for at blive frivillig, og vi tager udgangspunkt i den enkeltes motivation i forbindelse med opgaver og arbejdsområder. Har du en specialviden indenfor et område, vil vi gerne gøre brug af den. Er du ingen ekspert, men vil bare gerne lære noget om historien, så er der også plads til dig. Andre igen vil måske gerne lære fra sig, lave noget med hænderne eller levendegøre og formidle som en historisk person.   

Læs også denne fyldestgørende guide fra A-Kasse guiden om reglerne for frivilligt arbejde, når man modtager offentlige ydelser.

Superbrugerne er flødeskummen, der gør det lidt bedre, lidt rare og lidt sjovere for gæster at besøge museet eller for ansatte at gå på arbejde.

Læs vores introduktion til nye frivillige.


BLIV EN DEL AF MUSEUM VESTSJÆLLANDS SUPERBRUGERKORPS

Museum Vestsjælland har et antal fokusområder, hvor vi især gerne vil have nye superbrugere eller frivillige. Det er i forbindelse med pasning af haver og grønne områder, afvikling af formidlingsaktiviteter for og med vores gæster, skabelse af stemning og praktiske opgaver i cafe- og publikumsområder, iscenesættelse og levendegørelse af vores fortællinger samt specialister på mikrohistoriske emner. 

Museum Vestsjælland har en frivilligkoordinator du altid kan skrive eller ringe til og som kan guide dig hen til det rigtige hjørne af organisationen. Du kan også besøge dit lokale udstillingshus og få en snak med en af vores lokale koordinatorer. Det kan også være, du kender en, der er frivillig i forvejen og kan tage med ham eller hende på ”job” på museet. Mange frivillige arbejder sammen i laug eller mindre grupper. Disse laug og arbejdsgrupper har ofte organiseret sig selv med formand eller kontaktperson til museet og organiserer arbejdsopgaver internt i gruppen. De er opstået ud af interesse- og personfællesskaber og har nogen steder en del år på bagen. Der er således stor forskel på hvilke laug og arbejdsgrupper, der allerede eksisterer i de enkelte udstillingshuse.

Se listen over Frivillige laug og grupper for kontaktoplysninger på frivilligkoordinator og lokal koordinatorer.

Søgning

Note: Danish only