Seminar om våben og rideudstyr i det 1. årtusinde

Velbesøgt seminar om våben og rideudstyr i det 1. årtusinde med gæster fra udlandet

Fredag den 8.9. 2023 afholdt Museum Vestsjælland sammen med Nationalmuseet et internationalt seminar i på Fæstningen i Korsør: Hvis jeg må se din, må du se min – våben og rideudstyr fra det 1. årtusinde.  Seminariet sparkede museumsinspektør Trine Borakes projekt om Våben i Vestsjælland i gang. Projektet, der foregår i samarbejde med Mads Degnsø Jessen fra Nationalmuseet, skal afdække fund af våben og rideudstyr fra det første årtusinde med henblik på at blive klogere på den social organisation i regionen.

Seminariet var godt besøgt med fremmødte fra England, Skandinavien, Polen og Holland både blandt gæster og oplægsholdere. Tilstede var repræsentanter fra en stor del af de danske museer, universiteterne og også mange detektorfolk. Seminariet har fået rigtig gode anmeldelser og udfyldte et behov for at mødes og udveksle erfaringer på tværs af landegrænser og fagligheder.

Det er planen at publicere oplæggene i en antologi, men indtil da kan du se et resumé af foredragene her (PDF er 52 MB).

Sidst ændret:
Del nyhed:

Andre nyheder

MVE Gavekort

Har du styr på julegaverne?

Står du og mangler en julegave til en du holder af? Så har du nu mulighed for at give et gavekort til Museum Vestsjællands mange

Kunst fra Soroe Art 2023

Art Soroe udstiller på Sorø Museum

Art Soroe har indgået en aftale med Sorø Museum om at udstille medlemmernes værker fra den 15. november og frem til den 22. december 2023.

Søgning

Note: Danish only