Seminar om våben og rideudstyr i det 1. årtusinde

Velbesøgt seminar om våben og rideudstyr i det 1. årtusinde med gæster fra udlandet

Fredag den 8.9. 2023 afholdt Museum Vestsjælland sammen med Nationalmuseet et internationalt seminar i på Fæstningen i Korsør: Hvis jeg må se din, må du se min – våben og rideudstyr fra det 1. årtusinde.  Seminariet sparkede museumsinspektør Trine Borakes projekt om Våben i Vestsjælland i gang. Projektet, der foregår i samarbejde med Mads Degnsø Jessen fra Nationalmuseet, skal afdække fund af våben og rideudstyr fra det første årtusinde med henblik på at blive klogere på den social organisation i regionen.

Seminariet var godt besøgt med fremmødte fra England, Skandinavien, Polen og Holland både blandt gæster og oplægsholdere. Tilstede var repræsentanter fra en stor del af de danske museer, universiteterne og også mange detektorfolk. Seminariet har fået rigtig gode anmeldelser og udfyldte et behov for at mødes og udveksle erfaringer på tværs af landegrænser og fagligheder.

Det er planen at publicere oplæggene i en antologi, men indtil da kan du se et resumé af foredragene her (PDF er 52 MB).

Sidst ændret:
Del nyhed:

Andre nyheder

Royal Run 2024

Fornemt royalt besøg

Mandag den 20. maj havde vi i Kalundborg fornemt royalt besøg. Dronning Mary kiggede forbi på vores stand lige ved starten af Royal Run og

Søgning

Note: Danish only