Status på forvandlingen af Grundtvigskolen i Nykøbing til det nye Odsherred Museum

Grundtvigsskolen er rammen om det nye museum, vi skal skabe i byen, når vi flytter Odsherreds Museum senere på året.

Tidligere på året var vi er så heldige, at få midler fra Nordea-fondens ‘Her gror vi’-pulje til at omdanne den grå skolegård til en fantastiske byhave. Vores frivillige lugekoner har nu været i gang med grave op og flytte samlingen af cirka 170 historiske planter! Flere af dem er sjældne og har været brugt til lægekunst.

Der er nu anlagt et stort, rundt bed midt i skolegården og senere på sæsonen er flere planter klar til at blive flyttet.

Den 8. juni havde Nykøbing besøg af minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin. Han fik en rundvisning i bymidten og på sin guidede rundtur med borgmester Karina Vincentz fik ministeren set Grundtvigsskolen og hørte om museumsplaner og nye mulige byrum.
Årsagen til besøget er en ny forsøgsordning, hvor staten afsætter penge til udvikling af bymidten i 14 byer. Til Nykøbing er der afsat 9 mio.
Sidst ændret:
Del nyhed:

Andre nyheder

TV 2 Øst artikel

5000 år gamle menneskeknogler myldrer frem

Museums Vestsjællands arkæolog Lone Claudi-Hansen fortæller om fundet af kraniet i Skælskør Efter tre års intenst arbejde er det endelig lykkes arkæologerne at komme ned

Søgning

Note: Danish only