Ringsted besat og befriet

Særudstilling Ringsted Besat Og Befriet 1

Denne udstilling er ikke længere tilgængelig.

Lille og spændende særudstilling på Ringsted Arkiv

Tyske soldater indtog Ringsted om morgenen den 9. april 1940. De forlod byen igen den 7. maj 1945. Noget mindre prangende end da de kom. Tyskland havde tabt sin krig, og den 4. maj 1945 overgav de tyske tropper sig i Europa og Danmark var atter frit.

Ringsteds befolkning levede under specielle vilkår i besættelsestiden.  Ringsted Kaserne var regionskontor for Schalburgkorpset, en dansk afdeling af det tyske SS (Hitlers eget vagtværn), og byen var også besat af en større gruppe tyske soldater.

Besættelsen, befrielsen og modstandskampen mod tyskerne er de tre temaer i en lille og fortættet særudstilling på Ringsted Museum og Arkiv. Særudstillingen giver et indblik i de lokale forhold fortalt med fotos og originale genstande.

Ringsted Arkiv har en fin samling af privatoptaget fotos fra besættelsestiden. De er ikke alle sammen af god fotokvalitet- sløret, dårligt beskåret og overbelyst, men de er et unikt øjebliksbillede.

Udstillingen rummer også rationeringsmærker, legitimationskort, hætter til mørklægning af billygter, rødspætteskind til sko, soldaterhjelme og meget mere fra hverdagene under besættelsestiden.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm. entre
Kr. 30,-
21. apr 2021 - 19. dec 2021
Expired!

Sted

Ringsted Museum og Arkiv
Ringsted Museum og Arkiv
Køgevej 41, 4100 Ringsted

Arrangør

Ringsted Museum og Arkiv
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only