Pestilens

Michael Ancher Den Syge Pige, 1882

Denne udstilling er ikke længere tilgængelig

En straf fra Gud, apokalypsens fjerde rytter eller usynlige bakterier og vira, der angriber vores kroppe og gør os syge eller slår os ihjel. Uanset hvad vi kalder det, har mennesket ofte måtte kæmpe sig igennem epidemier og pandemier.

Udstillingen tager fat i de fire overordnede temaer, der følger enhver pestilens: smittespredning, smittestop, lindring/kur og i moderne tid: vaccination. Det er ikke en udstilling, der i detaljer beskriver rædslerne ved kopper, tuberkulose, pest, Den Spanske Syge eller COVID19.

I stedet ser vi på, hvordan vi som mennesker gennem tiden har håndteret den usynlige og udefrakommende fjende – uanset hvilken form den måtte tage.

Dele af udstillingen er indlånt fra vores kolleger på Mothsgården i Søllerød. Dette smukke og naturrige område har tidligere huset mange sanatorier og været det sted man sendte patienter hen for at rekonvalescere. Her i Holbæk har der bl.a. været et tuberkulosehospital. Vi har også fundet genstande frem, der har tilknytning til Holbæk, herunder et koppesætningssæt.

Velkommen i sygeværelset.

Udstillingen kan ses på Holbæk Museum, se åbningstider her.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm entré
Kr. 60,-
02. apr 2022 - 22. dec 2022
Expired!

Sted

Holbæk Museum
Holbæk Museum
Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

Arrangør

Holbæk Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only