Morbærdag med fejring af det gamle morbærtræ

Morbær

Morbærdag på Kalundborg Museum er for hele familien. Hør om morbærtræet, prøv at haspe silkekokoner, mal silketørklæde og smag morbærsyltetøj.

Morbærtræet i Kalundborg Museums have er et af de ældste i Danmark, og hele egnen omkring Kalundborg og især Røsnæs har tidligere været et center for morbæravl.

På morbærdagen fejrer vi morbærtræets lange historie i Danmark.

Dr. Ines Rönnefahrt fra The Initiative Zernikow e. V. i Tyskland er dagens gæst. Rönnefahrt er ekspert i dette fascinerende træs historie. Der er garanti for at gå hjem med ny viden uanset, om man er erfaren eller nybegynder ud i morbærtræet.

Har I et morbærtræ i egen have og et barn, som synes, det kunne være sjovt at fodre en larve, se den voksne op og blive til en smuk sommerfugl, så tag et foto af træet, eller lad barnet tegne træet. Museet trækker lod blandt fotos og tegninger og det heldige barn får larver med hjem.

Voksne kan være med i en konkurrence om at vinde et morbærtræ. Svar rigtigt på spørgsmål om morbærtræet. Museet trækker lod og den heldige vinder får et morbærtræ med hjem lige til at plante i egen have.

På dagen er der salg af kaffe/the og pandekager selvfølgelig med morbærsyltetøj.

Der er gratis adgang til morbærdagen.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Gratis entré
Kr. 0,-
29. jun 2024
10:00 - 14:00

Sted

Kalundborg Museum
Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg

Arrangør

Kalundborg Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only