KALUNDBORG
MIDDELALDERFESTIVAL

KALUNDBORG
MIDDELALDERFESTIVAL Den 18. - 20. august

Den 18. - 20. august

OM FESTIVALEN

Kalundborg Middelalderfestival er en historisk festival, som afholdes i og omkring Højbyen i Kalundborg. Første festival blev afholdt i 2015 og har kun vokset sig større. Sidste festival blev afholdt i 2019, hvor knap 5000 glade og købelystne gæster slog vejen forbi Kalundborg Middelalderfestival.

I 2023 er det femte gang, vi afholder Kalundborg Middelalderfestival i Højbyen. Festivalen er en middelalderfestival, som man kender den med salgsboder, teater, middelaldermusik, gøgler- og ildshows, mad og drikke, men vi kan også noget andet, som de fleste andre middelalderfestivaler ikke kan. Festivalen finder nemlig sted lige der, hvor store betydningsfulde begivenheder fandt sted i middelalderen i og ved Højbyen i Kalundborg.

Derfor har Kalundborg Middelalderfestival hvert år haft en historisk begivenhed som hovedtema for afholdelsen – og i år er ingen undtagelse. I år fejrer vi nemlig grundlæggelsen af Kalundborg i 1167 og opbygningen af Højbyen.

Kalundborg Middelalderfestival er et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Kalundborg Kommune, præstegruppe og menighedsråd ved Vor Frue Kirke, lokale foreninger, lokalt erhvervsliv, lokale frivillige og velgørende institutioner og den lokale presse.

DET KAN DU OPLEVE PÅ KALUNDBORG MIDDELALDERFESTIVAL

VALDEMARS VÆRKSTED

I Valdemars Værksted er der flere aktiviteter for børn, hvor man kan hygge sig med forskellige aktiviteter som:

 • flette bånd
 • lav perlekæder eller armbånd
 • lav middelalderpunge
 • mal dit eget skjold 
 • lav dit eget sværd
 • tag en pudekamp mod hinanden på bommen
Kalundborg Middelalderfestival

FAMILIEOPLEVELSER

Kalundborg Middelalderfestival 2023

Festivalen er en middelalderfestival, som man kender den med salgsboder, hvorfra der sælges smykker, mjød, skind og meget andet.

Gå en tur rundt i aktørernes lejrene og få en fornemmelse af, hvordan man levede og boede i middelalderen. Hvis du går og drømmer om, at prøve at skyde med bue og pil, er der også en bueskydningsbane ligesom du kan lære noget om at bruge våben, når du er i kamp.

Oplev også:

 • teaterforestillinger på mange måder
 • gøglershows
 • middelaldermusik
 • fantastiske ildshows
 • historiefortællinger og meget mere.

MAD OG DRIKKE

På markedspladsen kan du forsyne dig med både mad og drikke.

I vores drikkebod på pladsen og i den historiske ølkælder kan du købe lokal øl fra fad. Vi serverer også dejlig mjød og æblemost. En flaske vand er også en mulighed, men vi serverer ikke kaffe. 

Når sulten melder sig så besøg madboden, der serverer dejlig grillmad. F.eks. grillet nakkefilet med tilbehør af ærtemos, kålsalat og brød eller den skøn simreret med kød og urter. Det er også muligt at nappe en pølsemenu. Maden tilberedes på grill og over bål.

Kalundborg Middelalderfestival

VIL DU VÆRE EN DEL AF FESTIVALEN?

Lindegården

HISTORIEN OM GRUNDLÆGGELSEN AF KALUNDBORG

Kalundborg blev grundlagt i 1167 af Esbern Snare. Han var den første person, der lagde grundstenene for det, vi i dag kalder Højbyen i Kalundborg, hvor middelalderfestivalen finder sted. Esbern Snare var bror til biskop Absalon og fosterbror til Valdemar den Store. På dette tidspunkt i historien bygger alle tre brødre borge i forskellige byer i Danmark – Absalon i København, Valdemar den Store i Vordingborg og Esbern Snare i Kalundborg. På Kalundborg Middelalderfestival fejrer vi Esbern Snares grundlæggelse af Kalundborg med teater, musik og gøgl på ruinerne og det gamle Kalundborg. Tag med på byvandringer i området og lær mere om Højbyens historie og overvær vores fantastiske teaterstykke, der fortæller historien om Esbern Snare og grundlæggelsen af Kalundborg netop der, hvor det fandt sted i 1167.

DET PRAKTISKE

Åbningstider
fredag d. 18. august kl. 16.00-21.00 /lørdag d. 19. august kl. 10.00-21.00 / søndag d. 20. august kl. 10.00-16.00

Pris: det koster ikke noget at komme ind på festivalpladsen og de fleste optrædener kan du opleve helt gratis.

Parkering: parkeringspladserne ved Kalundborg Museum og Vor Frue Kirke vil være spærret af under festivalen. Vi henviser til de øvrige parkeringspladser i Kalundborg Midtby.

Offentlig transport: Højbyen ligger 800 meter fra Kalundborg station, ca. 10 minutters gang.

KONTAKT OS

Museum Vestsjælland, Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg

festival@vestmuseum.dk