DanishEnglishGerman

Missilet

Missilet

En lokal myte fra nyere tid er missilnedslaget i Lumsås. En folkekær fortælling om den gang flåden sprængte sommerhuse i luften ved Lumsås. En dramatisk hændelse med international bevågenhed, der er blevet transformeret til et folkekært minde og af Ekstrabladet døbt, Hovsa-missilet. En titel, der giver lyst til at trække på både skulder og smilebånd, for det skete jo ikke noget …

Men det gjorde der, og nu gør Museum Vestsjælland og Odsherred Teater op med myten.

24. juni 2021 åbner Odsherred Museum en udstilling om Missilet. Her kommer man til at opleve den følelse, der må have ramt den første politimand på stedet. Den mærkelige uro og stilhed der var, før man fandt ud af, hvad der var hændt. Som besøgende bevæger vi os videre ind i udstillingen og ser en tre meter lang model af en dansk fregat udrustet med Harpoon-missiler. Til sidst følger vi journalisternes jagt på sandheden og folkets støtte til orlogskaptajn Henning G. Olsen.

Missilet på Odsherred Teater i 2022 – 40 år efter

Opsætningen af en stor forestilling om missil-historien er planlagt til at markere åbningen af den nye teatersal på Odsherred Teater i Nykøbing Sjælland.


Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser

Alm. entre
Kr. 50,-

Dato

24. jun 2021 - 19. dec 2021
Odsherreds Museum

Sted

Odsherreds Museum
Annebjerg Stræde 1, 4500 Nykøbing Sj

Arrangør

Odsherreds Museum

DEl

ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER

No event found!

Søgning

Note: Danish only