Mas Matisen Koret

Mas Matisen kor

Denne udstilling er ikke længere tilgængelig

Mas Matisen – et kor for sjov

I udstillingen oplever du Mas Matisen korets glæde ved sang og musik, gennem fortællingen om korets virke fra 1972-2019.

Mas Matisen-koret var en gruppe glade sangere fra Ringsted. Startet af en kvartet i 1972 og afsluttet med et festfyrværkeri af kendte sange i 2019. Efter intet mindre end 675 optrædener.

Ældre dansk populærmusik blev genopfundet gennem Mas Matisen. Der blev sunget sange, som alle elskede højt, så både sangere og publikum ikke kunne undgå at komme i godt humør. Det var livsglæde gennem sang.

Efter nogle år blev sangene sat i scene og handling. Alle i koret hjalp til. Ville man synge, skulle man også male, snedkerere eller sy kostumer.

De første mange år optrådte koret derfor med kendte syngespil og teaterstykker, hvor de største sang-præstationer var i Flagermusen, Pinafore, Farinelli, Nitouche og Den Glade Enke.

Efter noget tid boblede inspirationen over, og der blev skabt egne tema-fortællinger. Eksempler på disse var Musikalsk Danmarkshistorie, Vikingetid og Melodien der blev fundet, som er genskabt i udstillingsform på museet.

Forestillingerne blev årligt opført på St. Bededag, hvor der blev hygget med kaffe og varme hveder.

Fra start til slut lærte koret alle sange udenad. Og der blev altid sunget firestemmigt. Der var ved alle forestillinger både fællessang, sange hvor koret sang og sange med solister.

Mas Matisens kor skulle være Festligt, Folkeligt og Fornøjeligt

Korsangerne har altid optrådt gratis. Overskuddet fra billetsalg og honorar gik til et MUSIK-legat, der blev stiftet i 1982. Gennem årene blev der uddelt legater til lovende unge musikere. Det blev til i alt 410.000 kr. fordelt til 49 legatmodtagere.

Læs også artiklen fra:

Lokalbladet Ringsted den 25. januar

Lokalbladet Ringsted den 13. februar

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm entré
Kr. 30,-
26. mar 2023 - 22. okt 2023
Expired!

Sted

Ringsted Museum og Arkiv
Ringsted Museum og Arkiv
Køgevej 41, 4100 Ringsted

Arrangør

Ringsted Museum og Arkiv
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only