Keramikfestival med lerkar fra bondestenalderen

Skår Fra gravkammeret i Skælskør

Besøg Skælskør Bymuseum under årets keramikfestival og se og hør om de 5000 år gamle smukke lerkarskår, fundet i en jættestue ved Skælskør Nor.

Bondestenalderens lerkar er blandt de smukkeste genstande fra Danmarks Oldtid. De rigt dekorerede oldtidskar kender vi især fra tidens jættestuer og stendysser, der er bygget af tonstunge sten.

Netop nu er Museum Vestsjællands arkæologer ved at udgrave en af Sjællands største jættestuer på Østsiden af Skælskør Nor!

På en pop up på Skælskør Bymuseum viser arkæologer de 5000 år gamle lerkarskår, som arkæologerne graver frem inde fra det store gravkammer. Karrene har været sat som gravgaver til de afdøde sammen med ravperler, flintøkser og pilespidser. Lerkarrene fra jættestuen indgår i et Ph.d. projekt, der undersøger hvordan og til hvad, karrene har været brugt i bondestenalderen.

Lige neden for gravhøjen har jernaldermennesker holdt til i tiden omkring Kristi fødsel, og også de har efterladt sig mange lerkar fra deres beboelse nær Skælskør. Det er muligt at se og røre de 2000 år gamle jernalderskår, og se nærmere på karrenes opbygning og brug i et mikroskop.

Gratis adgang

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Gratis
Kr. 0,-
10. jul 2024
Expired!
10:00 - 15:30

Sted

Skælskør Bymuseum
Skælskør Bymuseum
Algade 2, 4230 Skælskør

Arrangør

Skælskør Bymuseum

Other Organizers

Museum Vestsjælland, Arkæologi afd
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only