Foredrag – Puch knallerter med Torben Andersen

PUCH logo

Foredrag med den tidligere direktør for PUCH import, Torben Andersen, som var med til at gøre PUCH Maxi til en kæmpe succes i 1960-70’erne.

I Danmark manglede der en knallert til pigerne. PUCH havde indtil omkring 1969 kun lavet større og tunge gearknallerter f.eks. MS50, VZ50 og PUCH Flagskib. De  danske teknikere på  PUCH fabrikken i Østrig satte sig sammen de øvrige teknikere og konstruerede en lettere model med automatgear, som kunne tiltale pigernes ønsker og behov. Det blev PUCH Maxi. Den blev lanceret i Danmark i 1969 først som pedalmodellen PUCH Maxi 1P og senere i 1974 kom PCH Maxi 1 K med kickstarter.

Torben Andersen var en del af direktionen hos PUCH-importøren O. E. Andersen A/S, som i samarbejde med Steyr-Puch’s konstruktører fik udviklet PUCH Maxi’en i slutningen af 60’erne. Det endte med en salgssucces på ca. 220.000 solgte PUCH Maxi eksemplarer i Danmark, samt ca. 200.000 PUCCH gearknallerter.

Torben Andersen har selv kørt rigtig meget PUCH Maxi, da han var med til at teste dem. Der blev udviklet en speciel fodstøtte, så pigerne kunne sidde med samlede ben under kørslen uden for megen sus op under kjolen.  Der blev også lavede saddelstangs affjedring, der tog de værste bump under kørslen. Lysarmaturerne var ligeledes specielle på de knallerter, som blev solgt i Danmark.

Køb billet på forhånd.

Pris:
Medlemmer af Odsherreds Kunstmuseum og Malergårdens Venner. = 50 kr.
Ikke medlemmer = 130 kr.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Ikke medlemmer af Odsherreds Kunstmuseum og Malergårdens Venner.
Kr. 130,-
Medlem af Odsherreds Kunstmuseum og Malergårdens Venner.
Kr. 50,-
04. maj 2024
13:00 - 15:00

Sted

Malergården
Malergården
Plejerupvej 10, Plejerup, 4571 Grevinge

Arrangør

Malergården
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only