Nyt om diverse arkæologiske fund

Der er travlhed i Museum Vestsjællands arkæologi afdelingen lige nu. Forundersøgelserne til Kalundborgmotorvejen er påbegyndt, og vi glæder os meget til at se, hvad der dukker op.

I de store gravninger i Ringsted, fandt en af vores arkæologer i slutningen af august et husoffer, bestående af et lille glittet bæger med indridsede streger. Glitning foregik ved, at man gnubbede overfladen med en glat sten, så karret fik en skinnede overflade. Bægeret var sat forsigtigt ned i bunden af et tagbærende stolpehul til et treskibet langhus. Det kan på baggrund af bægeret dateres til yngre romersk jernalder, og er dermed omkring 2000 år gammelt.

Et af de seneste fund fra Ringsted, er en kam af metal. Den blev fundet på bunden af et 60cm dybt stolpehul til et treskibet langhus fra jernalderen (500 f.v.t. – 800 e.v.t.). Kammen var lagt ned på bunden af stolpehullet og over den lå et skår af keramik. Begge var placeret under en flad sten, som stolpen formentligt har været sat på. Vi er meget begejstret over fundet, og vi glæder os til at se den igen efter konservering.

Følg os på vores facebook side Museum Vestsjælland – Arkæologi

Sidst ændret:
Del nyhed:

Andre nyheder

MVE Gavekort

Har du styr på julegaverne?

Står du og mangler en julegave til en du holder af? Så har du nu mulighed for at give et gavekort til Museum Vestsjællands mange

Kunst fra Soroe Art 2023

Art Soroe udstiller på Sorø Museum

Art Soroe har indgået en aftale med Sorø Museum om at udstille medlemmernes værker fra den 15. november og frem til den 22. december 2023.

Søgning

Note: Danish only