Museum Vestsjælland vinder pris

Kalundborg Egnens Erhvervsråd Award Show 2. juni 2023

Udstillingen ”Carmen Curlers – iscenesat” var nomineret til Kalundborgegnens Erhvervsråds og Destination Sjællands pris,  ’Radiomasten’, som gives til nogen, der har: ” gjort 𝑒𝑛 𝑖ℎæ𝑟𝑑𝑖𝑔 𝑜𝑔 𝑣𝑒𝑙𝑙𝑦𝑘𝑘𝑒𝑡 𝑖𝑛𝑑𝑠𝑎𝑡𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝑎𝑡 𝑠𝑘𝑎𝑏𝑒 𝑠æ𝑟𝑙𝑖𝑔𝑒 𝑜𝑝𝑙𝑒𝑣𝑒𝑙𝑠𝑒𝑟 𝑖 𝐾𝑎𝑙𝑢𝑛𝑑𝑏𝑜𝑟𝑔 𝑘𝑜𝑚𝑚𝑢𝑛𝑒, 𝑜𝑔 𝑝𝑎̊ 𝑑𝑒𝑛 𝑚𝑎̊𝑑𝑒 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑡 𝑠𝑖𝑔𝑛𝑎𝑙 𝑡𝑖𝑙 𝑜𝑚𝑣𝑒𝑟𝑑𝑒𝑛𝑒𝑛 𝑜𝑚 𝐾𝑎𝑙𝑢𝑛𝑑𝑏𝑜𝑟𝑔 𝐾𝑜𝑚𝑚𝑢𝑛𝑒 𝑠𝑜𝑚 𝑒𝑡 𝑠𝑡𝑒𝑑, 𝑑𝑒𝑟 𝑏𝑦𝑑𝑒𝑟 𝑝𝑎̊ 𝑑𝑒𝑡 𝑒𝑘𝑠𝑡𝑟𝑎𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛æ𝑟𝑒”.

I takketalen kom direktør Eksil Vagn Olsen og overinspektør og projektleder på udstillingen Karen Sivebæk Munk ind på Carmen Curlers betydning for Kalundborg. De sagde bl.a.:

”Tusind tak for prisen, det er vi meget stolte og beærede over. Vi synes, at det er en ære at vinde i så stærkt en felt af nominerede og vi glæder os over at Destination Sjælland & Kalundborgegnens Erhvervsråd har anerkendt museets indsats i vores arbejde med at fortælle historien om et industrieventyr, der ændrede mange menneskers liv her på egnen. Under skabelsen af udstillingen har vi mødt stor velvilje blandt de erhvervsdrivende -Tak for det! Og kommunens borgere har besøgt udstillingen i store tal – så store, at der nu mangler p-pladser i Højbyen!

Flere har henvendt sig til museet og takket for, at vi fortæller deres historie og at de føler sig stolte over deres tid på Carmen-fabrikken. Carmen-eventyret var jo som bekendt et globalt eventyr, men mange i Danmark føler også en national stolthed og tilknytning til Carmen. Således har vi ugentligt busselskaber fra hele landet, der besøger museet. Selskaber, der indkvarterer sig, shopper i byen og besøger Kalundborg for første gang. Som museum er vi stolte af, at vi på denne vis bidrager til at tiltrække turister og at byen atter ses som en Carmen-by med vækst og en stærk historie.

Og nu kommer vi ikke udenom at takke ham, som er årsagen til det hele: Arne Bybjerg, som ved fabrikkens lukning gav museet en donation, så vi kunne interviewe og dokumentere fabrikken. Dette materiale ligger til grund for både udstillingen og den nu kendte DR tv-serie. Bybjerg har undervejs vist museet en stor tillid og det var med stor sorg at vi modtog meddelelsen om hans død kort tid efter udstillingsåbningen i efteråret. Han havde glædet sig til at se den ved et besøg denne sommer og var stolt over, at Kalundborg ikke havde glemt hans bedrift. Ære være hans minde”.

TAK!

Carmen curlers – iscenesat er støttet af Augustinusfonden, Bent O- Jørgensens Fond, Knud Højgaard fonden, Nordea – liv i det lokale, Fonden til støtte for Kalundborg Museum, Kalundborg Museumsforening.

Læs mere om udstillingen her.

Sidst ændret:
Del nyhed:

Andre nyheder

Undskyld vi roder!

Slagelse Museum skifter udstilling, og derfor er der fra mandag den 21. august halv pris på entreen resten af 2023! Vores store udstilling på første

K7 Foto: Malthe Ivarsson

7 dages gratis kultur for unge!

Igen i år deltager Museum Vestsjælland i K7, med gratis entre for unge mellem 18 – 27 år. Vi glæder os til at byde dig

Verdensarven kommer til Holbæk

Med en flot samlet donation på 250.000 kr. fra Sparekassen Sjælland‐Fyn og Sparekassen Sjælland Fonden og en bevilling fra Holbæk Kommune på yderligere kr.250.000 er

Søgning

Note: Danish only