Museum Vestsjælland med i TV2 Øst

VORES VILDE FORTÆLLINGER – SØSLAGET VED ODDEN

Museumsinspektør Thomas Lund Johansen deltog i TV2 Øst´s udsendelse Vores Vilde Fortællinger. Her fortalte ham om Danmarks sit sidste store linieskib Prinds Christian Frederik i kamp mod Englænderne. En kamp der endte ud for Odden Havn, hvor skibet gik på grund og senere brændte.

I 1808 besejrer briterne Danmarks sidste store krigsskib i et dramatisk søslag ud for Sjællands Odde. Udsendelsen Vores Vilde Fortællinger fortæller historien om nederlaget, der bliver en endegyldig afslutning på Danmarks status som nordisk og europæisk flådemagt.

TV2Øst nyheder den 12. juni:

 

Klik her for at se hele udsendelsen på 32 min

 

Læs også TV2 Øst’ s artiklen her.

Særudstillingen Willemoes og Vraget kan frem til den 6. oktober opleves på Odsherreds Museum. Udstillingen viser den dramatiske historie om kampen set fra folkene ombord på det mægtige krigsskib. Desuden fortæller vi også historien om Søhelten Willemoes og den betydning hans myte fik for Danmark, helt frem til i dag.

Sidst ændret:
Del nyhed:

Andre nyheder

TV 2 Øst artikel

5000 år gamle menneskeknogler myldrer frem

Museums Vestsjællands arkæolog Lone Claudi-Hansen fortæller om fundet af kraniet i Skælskør Efter tre års intenst arbejde er det endelig lykkes arkæologerne at komme ned

Søgning

Note: Danish only