Yearly Monthly Weekly Daily List Grid Tile
februar 2023
Slaget Ved Sj Odde

Willemoes og VragetOngoing

Oplev særudstillingen ”Willemoes og Vraget” på Odsherreds Museum. Få den dramatiske historie om kampen set fra folkene ombord på det mægtige krigsskib og historien om Søhelten Willemoes og den betydning hans myte fik for Danmark, helt frem til i dag.
11 feb - 23 jun
Forlænget
Odsherreds Museum
Annebjerg Stræde 1, 4500 Nykøbing Sj
Besat og befriet

Besat og befriet SorøOngoing

Besat og befriet – Sorø 1940-45, er en særudstilling om livet under besættelsen i Sorø, hvor de lokale borgere allerede fra første dag, den 9. april 1940, var dybt påvirket af den tyske besættelsesmagt. Udstillingen fortællinger bl.a. om mørklægning, modstandskamp, rationering, flystyrt og alsang. Se også filmen om tragedien i Albertikrydset, hvor 4 unge mænd blev dræbt i en forfærdelig ulykke.
11 feb - 12 maj
Sorø Museum
Storgade17, 4180 Sorø
februar 2024

carmen curlers – iscenesatOngoing

Oplev særudstillingen carmen curlers iscenesat. Udstillingen er bygget op som fire scener. I den første scene møder vi husmoren, der har fået job på fabrikken. I de næste scene befinder vi os i fx i Arne Bybjerg kontor samt på fabrikken og kigger på produktion, arbejdsforhold og tiden efter, at Arne Bybjerg solgte fabrikken til amerikanske Clairol.
10 feb - 22 dec
Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg
Arne I Sofa. Værk af Mette Vangsgaard 2023

heliumOngoing

Mette Vangsgaards udstillingen "helium" kan ses på Odsherreds Kunstmuseum fra den 17. februar 2024. Mette Vangsgaard skaber kunstværker i en lang række materialer. Til denne udstilling arbejder hun blandt andet med keramik og glas - og så har hun produceret stop-motion film.Temaerne for udstillingen er livet på landet og den ustabilitet og usikkerhed som præger den foranderlige tid vi lever i.
17 feb - 20 okt
Odsherreds Kunstmuseum
Rødhøj 11, 4550 Asnæs
marts 2024
Mig Og Min By

MIG & MIN BY – SlagelseOngoing

Kravl igennem Slagelses kloaker og undersøge hvad arkæologerne har fundet der nede under brostenene. Du kan også servere pølser for din bedstefar på torvet eller bygge et urværk ud af farvestrålende ”bolchetandhjul” i butikken. Måske har du mere lyst til at kravle op i Skygningernes sardindåse seng og slappe af mens mor læser højt fra historien om Skygningerne. Mulighederne er mange i Mig og min by, hvor du kan gå på opdagelse i Slagelses historie blandet med børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøis fantasifulde univers. Åbner i marts 2024
23 mar - 03 nov
Slagelse Museum
Bredegade 11A, 4200 Slagelse
april 2024
No event found!
Se flere

Søgning

Note: Danish only