Familieaktiviteter på Slagelse Museum

Børn op til 18 har gratis adgang på Slagelse Museum

museumshunden vimse

Vimse kender Slagelse Museum rigtigt godt. Når I går rundt i udstillingen, vil Vimse gerne vise jer de vildeste ting. Folkene på museet kalder tingene for ”genstande”. Det kan være genstande, der er tusindvis af år gamle. Det kan også være genstande, der har en helt speciel historie. Hold derfor godt øje med Vimse, som fortæller historien i børnehøjde.

Vi anbefaler også at de voksne læser ”voksentekster” og selv videreformidler de mange spændende historier der findes på museet, til børnene.
I finder Vimse seks forskellige steder i udstillinger – både i stueetagen og på første sal.  

Museumshunden Vimse
Gammel Torv Slagelse

Byvandring på egen hånd med quizspørgsmål til hele familien.

Har I lyst til at opleve på egen hånd, så er Jagten på Slagelses historie et godt bud. Byvandringen er velegnet til en gruppe på 2- 6 personer, der er nysgerrige på byens detaljer, skæve vinkler og historier om mennesker og huse i Slagelse. Følg kortet og læs de spændende historier, som er skrevet så alle kan forstå det. Ved hvert stop på turen er der et quizspørgsmål, som I kan løse sammen. Når hele turen er gået og alle quizspørgsmål er løst og kodeordet fundet, er der en præmie. Hent præmien på Slagelse Museum.

Jagten på Slagelses historie-posen koster 95 kr. og indeholder et opgavehæfte med kort, clipboard, blyant og kompas. Det tager ca. en time at gå turen og I vælger helt selv, hvornår I har lyst til at tage af sted.

– en klub for eventyrlystne børnefamilier!

Spændende oplevelser, fællesskab, ny viden, sjov og ballade… lyder det som noget for dig og dine forældre? Så er vores børnefamiliekulturklub ”Kulturpiraterne” helt sikkert noget for jer.

Din alder betyder ikke noget, bare du har lyst til at tage på eventyr samme med Slagelse Museum og de andre Kulturpirater

Når I melder jer som kulturpirater, får I flaskepost ca. 12 gange om året. Her fortæller vi om nye kulturtilbud til børn, tips og tricks til sjove oplevelser i lokalområdet, boganbefalinger og forskellige kreative idéer.
Kom med i klubben via dette link – det koster HELT gratis!

Venlig hilsen
Kulturpiraterne
(Slagelse Arkiverne, Vikingeborgen Trelleborg, Museum Vestsjælland, Frirum Lab og Slagelse Biblioteker og Borgerservice)

Søgning

Note: Danish only