Havets håndværkere Holbæk Havn

Undervisningsforløbet Livet på Holbæk Havn

Værkstedsforløb, der sætter fokus på det gode håndværk og praksisfaglighed midt i den levende kulturhistorie på Holbæk Havn.

På få år er Holbæk Havn blevet et mekka for maritim kulturarv. Her finder man nu en af landets største træskibshavne, Nationalmuseets værft og skibssamling, et aktivt kystlivscenter hvor der bygges isefjordsjoller, og en aktiv bedding hvor skibe repareres.

Med Museum Vestsjælland kan du komme bag kulisserne og se hvordan professionelle håndværkere arbejder med det historiske håndværk. Vi kalder dem havets håndværkere. Eleverne får selv redskaber i hænderne, når vi kopierer det håndværkerne arbejder med. Det kan være alt fra at kalfatre, bøje træ med damp eller skure dæk på et gammelt træskib.

Når vi siger havets håndværkere, så kan det være alt fra skibstømrere og bådebyggere til sømænd. Vi taler med dem vi møder, og hører også om hvad man skal gøre for måske selv en dag at blive en af havets håndværkere.

Med forløbet havets håndværkere får man et unikt og intimt besøg på et rigtigt værft, hvor tørlagte skibe bliver repareret. Man kommer ombord på et historisk skib og prøver selv kræfter med forskellige håndværk på havnen.

Klassetrin

Mellemtrin

Praktisk info

Sted: Holbæk Havn, Kanalstræde 21, 4300 Holbæk

Antal elever: 28

Klassetrin: 4.-5. kl.

Fag: Håndværk og design, Historie

Varighed: 2 timer

Pris: 800 kr. (+ ved bestilling af Kulturbus 150,- kr. administrationsgebyr)

Forløbet skal bookes senest 2 uger før.
Afbestilling af Kulturbus skal ske inden ni arbejdsdage. Ved manglende afbestilling eller udeblivelse eftersendes en regning på 1.000 kr.

Del

Andre Undervisningsforløb

Mellemtrin undervisningsforløb - Riddere og ridderdyder
Mellemtrin og udskoling undervisningsforløbet - Danmark besat – en modstandsmand og hans familie
Mellemtrin undervisningsforløb - Kampen om magten - sådan bliver man konge!
Mellemtrin undervisningsforløb - Ridderskole
Mellemtrin undervisningsforløb - Solens folk i solens land
Indskoling og mellemtrin undervisningsforløb: I kunstnerens fodspor

Søgning

Note: Danish only