Vandretur Ringsted – I Hvideslægtens fodspor

Ringsted Vandretur

I samarbejde med Dansk Vandrelaug tilbyder Museum Vestsjælland tre historiske vandreture den 15. september, 26. september og 1. november i år.

Den 26. september følger vi den idylliske vandresti Ringsted Oplevelsessti hele vejen til Sankt Bendts Kirke i Ringsted med dejlig natur og fuglekik undervejs.

Vi mødes ved Ringsted Busstation, men turen begynder først for alvor, når vi står af bussen ved Staveds bro og går af sted på Oplevelsesstien. Vi vandrer langs Haraldsted sø tæt på søkanten med flotte vuer over den smukke sø. I Vrange skov slår vi en sløjfe op i skoven, så vi kan besøge det flotte krucifiks, som er rejst hvor Knud Lavard blev myrdet af sin fætter i 1131. Vi besøger også ruinen af Knud Lavards kapel, som blev rejst ved en helligkilde i nærheden af mordstedet. I Haraldsted genfinder vi stien langs søen og følger den videre gennem det storslåede landskab som var i Hvideslægtens eje i flere hundrede år fra det 11. århundrede

Turen er på omkring 17 kilometer og kræver, at man er vant til at vandre.

Turguiden er Jette Kruse fra Dansk Vandrelaug og ved Sct. Bendts kirke i Ringsted, hvor de fleste konger og dronninger fra Valdemar tiden er gravsat, giver museumsformidler Martin Pavón indsigt i den middelalderlige historie.

Turen ledsages også af helt nye lydfortællinger, der bliver tilgængelig på Museum Vestsjællands hjemmeside Historiske Vandringer til fri aflytning både før, under og efter turene.

Turen er gratis og uden tilmelding.

Mødested: Ringsted Station, Jernbanevej 1, 4100 Ringsted (busrute 240).

Læs mere om turen på https://dvl.dk/vandreture/i-hvideslaegten-og-valdemarernes-fodspor-omkring-ringsted/

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Gratis adgang
Kr. 0,-
26. sep 2023
Expired!
8:40 - 16:00

Sted

Ringsted Station, Jernbanevej 1
Ringsted Station, Jernbanevej 1, 4100 Ringsted

Arrangør

Museum Vestsjælland

Other Organizers

Ringsted Museum og Arkiv
Dansk Vandrelaug
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only