Rundvisning: Bakkekammen – Et Bedre Byggeskiks kvarter

Entré i Bakkekammen 45

Bakkekammen 45 er opført af Marius Pedersen. Han var en af foregangsmændene bag Bedre Byggeskik. Kom med inden for i hans hjem og på en tur i kvarteret.

Marius Pedersen har tegnet 10 af husene på Bakkekammen, en gade tæt på fjorden i Holbæk.

Han var, sammen med bl.a. Ivar Bentsen, fremtrædende fortaler for bevægelsen Bedre Byggeskik.
På en gåtur rundt i kvarterer hører vi om tankerne bag Bedre Byggeskik og om hvad der kendetegner denne arkitektoniske retning. Vi kikker ind i haven til Bakkekammen 40, som er en af Ivar Bentsens hovedværker fra 1917, og slutter af med at besøge Bakkekammen 45, der er opført af Marius Pedersen i 1929. Her boede og arbejdede han indtil sin død i 1965. Enken blev boende indtil 2007, hvorefter huset blev indrettet til Danmarks eneste interiørmuseum for Bedre Byggeskik.

Huset står urørt med originalt indbo og farvevalg på vægge og døre, inkl. spisestuens tapet tegnet af enken Marius Pedersen til huset.
I husets kælder er en mindre udstilling om Bedre Byggeskik.

På grunden lå tidligere en frugtplantage, og en del af de gamle frugttræer står stadig i den overdådige have bag huset. Forhaven blev i 2022 ført tilbage til sit oprindelige udtryk.

Der er kun adgang til Bakkekammen via rundvisninger. Det er nødvendigt at købe billet på forhånd. Billetten dækker også entre til Holbæk Museum samme dag.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Voksen
Kr. 100,-
Medlem af MVE museumsforening
Kr. 50,-
28. jul 2024
10:00 - 11:30

Sted

Bakkekammen 45
Bakkekammen 45
Bakkekammen 45, 4300 Holbæk

Arrangør

Holbæk Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only