RØDE MOR – Holbæk

RØDE MOR logo

Gruppens kunstnere skabte linoleumssnit til plakater, der alle havde aktivistiske budskaber. Plakaterne hang på ungdomsværelset, i kollektivets køkken – og på gader og stræder.

RØDE MOR fungerede fra 1969 til 1978 og i den periode satte kunstnerkollektivet billeder på ti skelsættende år i kølvandet på studenteroprøret. Kunsten blev sat i arbejde for at agitere for solidaritet og forandring. Der bliver manet til kamp mod magthavere, forurening, sult, krig og uretfærdighed.

I RØDE MORS eget manifest lød det: “Vi vil derimod stille vores kunst til rådighed for arbejderklassen og være med til at skabe en politisk, proletarisk kunst. Ved politisk kunst forstår vi en kunst, der beskriver samfundsforholdene og tager politisk stilling. Ved proletarisk kunst forstår vi en kunst, som indtager et – i marxistisk forstand – proletarisk standpunkt. Den politiske, proletariske kunstners opgave er at føre klassekamp på det kulturelle område. Vi skal hindre udbredelsen af den herskende ideologi i de klasser, der står over for kapitalen. Vi vil skabe en kunst, der er med til at give arbejderklassen identitet. En kunst, der er et våben i klassekampen – RØDE MOR

Kunstnerkollektivet havde base på Tuse Næs og samlingen af plakater tilhører Museum Vestsjælland. Udstillingen er en genophængning af den udstilling, der tidligere har været udstilling på Odsherreds Kunstmuseum.

Se teaser for udstillingen RØDE MOR her

 

 

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm entré
Kr. 60,-
17. maj 2024 - 22. dec 2024
Ongoing...

Sted

Holbæk Museum
Holbæk Museum
Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

Arrangør

Holbæk Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only