Mig & Min By – Mellem rotter og regnorm

FB Mig Og Min By

Hvad gemmer sig under jordoverfladen mellem rotter og regnorme? Rør med vand og ting, som folk har tabt. Leg underjordisk detektiv i Slagelse Museums have.

Hvis vi kunne se igennem asfalt og brosten, kunne vi få øje på de rør, der snor sig gennem jorden. I nogle af rørene er der regnvand og i nogle toiletvand. I haven bag museet kan vi lege med rørene, lave afløb, sende vandet igennem systemet og følge det på sin vej. Det er kloakrør og uden kloakkerne var det en ganske anden by, vi boede i.

Vi leger også arkæolog og finder ting i jorden. Det kan både være gamle kapsler, mønter, knogler og stenøkser. Når arkæologerne stikker spaden i jorden inde i byen bobler historien op og fortæller noget om de mennesker, der boede der før.

Aktiviteten hænger sammen med børneudstillingen Mig & Min By på museets 1. sal. Her kan børnene kravle igennem byens kloaker, kæmpe mod rotter, finde glemte ting i jorden, servere pølser på Torvet, handle i butikkerne og besøge Skygningernes hjem. Udstillingen er tegnet af Rasmus Bregnhøi som også har skrevet historien om ”Skygningernes forunderlige rejse gennem byen” til udstillingen.

Du kan læse bogen her: https://vestmuseum.dk/migogminby/bogen-om-byen/

Pris: det er gratis at deltage.  Vær sikker på at få en plads og bestil aktivitetsbillet på forhånd. Der skal købes aktivitetsbillet til både børn og voksne (bemærk 6 kr. i bookinggebyr på BilletExpressen).
Evt. resterende billetter i døren.

Efter forløbet anbefaler vi et besøg til selve udstillingen Mig & Min By på museet, her betales alm entré til museet – børn under 18 år har gratis adgang.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Aktivitetsbillet - ikke incl. entré
Kr. 0,-
03. jul 2024
10:00 - 11:00

Sted

Slagelse Museum
Slagelse Museum
Bredegade 11A, 4200 Slagelse

Arrangør

Slagelse Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only