Kunstner i kz-lejr

Kunstner I Koncentrationslejr 1

Denne udstilling er ikke længere tilgængelig.

Den 19. september 1944 blev ca. 2000 danske politimænd interneret af den tyske besættelsesmagt, som deporterede dem til Tyskland. De fik status af krigsfanger og kom i fangelejr. En af dem var Axel Munk-Andersen fra Holbæk, der arbejdede på politistationen på Rosenvænget i København.

Axel Munk-Andersen var oprindelig uddannet kunstner og under hans fangenskab i koncentrationslejren Buchenwald, tegnede han dagligdagen i lejren. Først på små lapper papir og senere på nodepapir, da tyskerne fandt ud af, at han havde talent og derfor ville tegnes af ham. Tegningerne skildrer de forfærdelige forhold, der var dagligdagen for fangerne i Buchenwald, indtil befrielsen.

Aksel Munk-Andersens arvinger har valgt at forære samlingen af hans værker fra før, under og efter interneringen til vores afdeling i Holbæk.

I særudstillingen: Kunstner i koncentrationslejr hænger tegningerne side om side, og alle gæster kan her få glæde af de helt særlige kunstværker.

Se indslaget i TV Øst den 17. september 2020 her

Læs også anmeldelsen i Oplev den 4. februar 2022
Anmeldelse af udstillingen En kunstner i kz-lejr, Ringsted Museum (side 1)
Anmeldelse af udstillingen En kunstner i kz-lejr, Ringsted Museum (side 2)

Aksel Munk-Andersen var en af de fanger, der kom hjem med de hvide busser på befrielsesdagen den 5. maj 1945 efter, at lejren blev åbnet den 11. april samme år.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm. entre
Kr. 30,-
12. feb 2022 - 22. dec 2022
Expired!

Sted

Ringsted Museum og Arkiv
Ringsted Museum og Arkiv
Køgevej 41, 4100 Ringsted

Arrangør

Ringsted Museum og Arkiv
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only