helium

Værker til udstillingen "helium" af Mette Vangsgård. Foto Visit Odsherred

Mette Vangsgaards udstilling “helium” kan ses på Odsherreds Kunstmuseum frem til den 8. december 2024

Mette Vangsgaard skaber kunstværker i en lang række materialer. Til denne udstilling arbejder hun blandt andet med keramik og glas – og så har hun produceret stop-motion film.

Temaerne for udstillingen er livet på landet og den ustabilitet og usikkerhed som præger den foranderlige tid vi lever i. Motiverne er barndommens planteliv. Hverdagsscener. Dyreliv og planter som er stedspecifikke for Odsherred og Vestsjælland.

Udstillingstitlen “helium” referer både til helium som grundstof og Helios, som betyder sol. Som igen referer til Solvognen, som blev fundet i Odsherred.

Mette Vangsgaard skriver selv om udstillingsprojektet:

“Kernen i min kunstneriske praksis er det moderne menneskes liv og dets forhold til naturen. Jeg er opvokset midt i den Sjællandske natur og min barndom har påvirket mit arbejde. Jeg føler derfor et naturligt slægtskab med Odsherred malerne.

Til udstillingen på Odsherred Kunstmuseum vil jeg arbejde med hvordan demografien og naturen har forandret sig i landområder, og om hvordan officielle fortællinger kan være med til at præge et område. Jeg er interesseret i landbefolkningen, og jeg prøver at forstå hvordan tvungne forandringer påvirker mennesker, især de unge. Hvordan naturen og mennesket bliver ved med at hænge uløseligt sammen også i en evig forandring. Blomster og planter er blevet afbildet, så længe der har været kunst. Kunstnere har altid haft en interesse i at skildre flora, der spillede en vigtig rolle i samfundet. De måder, hvorpå flora er repræsenteret, er historisk bestemt. Vi er nu nået til et punkt i historien at hvor end du kigger hen i naturen ligger der spor efter mennesker: Et stykke plastik, et kaffelåg, en pose…”

Klik på play og se videopræsentation af udstillingen med kunst- og formidlingschef Britta Tøndborg:

Udstillingen kan ses på Odsherreds Kunstmuseum frem til 8. december 2024. Se museets åbningstider her.

 

Læs også  – Tag børnene med på kunstjagt på Odsherreds Kunstmuseum!

 

Se også filmportrættet af Mette Vangsgård her (12 min)

Udstillingen er realiseret med støtte fra følgende fonde:

      

     

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm entré
Kr. 75,-
17. maj 2024 - 08. dec 2024
Ongoing...

Sted

Odsherreds Kunstmuseum
Odsherreds Kunstmuseum
Rødhøj 11, 4550 Asnæs

Arrangør

Odsherreds Kunstmuseum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only