Kom bag kulissen på Bakkekammen

Bakkekammen 40

Grosserervillaen på Bakkekammen 40 ligger som kronen på værket i området i Holbæk, der i dag står som arnestedet for bevægelsen Bedre Byggeskik.

Den fredede ejendom fra 1917 regnes for et af periodens og ikke mindst arkitekten Ivar Bentsens hovedværker. Ivar Bentsen var en af de drivende kræfter i arkitekturbevægelsen Bedre Byggeskik, der arbejdede for at højne dansk bygningskultur.

I 2017-2018 restaurerede Realdania By & Byg den mægtige villa, der står utroligt velbevaret med smukke detaljer som Meissen-porcelænsfliser, snedkerskabe, fyldingsdøre og historicistiske malingslag.

Med til ejendommen, som i dag er udlejet til beboelse, hører en garage, staldbygning, vognport og det 5.000 kvadratmeter fredede haveanlæg, der typisk for tiden er anlagt symmetrisk omkring en akse. Huset er normalt ikke åbent for offentligheden.

Program

Arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Bedre Byggeskik-arkitekturen, som den kommer til udtryk i villaen, og om Realdania By & Bygs restaurering. Rundvisningen krydres med anekdoter om dengang i 1917-18, da huset blev bygget til byens grosserer, som flyttede ind på de 600 kvadratmeter med ’herskab & tjenestefolk’.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Voksen
Kr. 160,-
25. apr 2023
Expired!
14:30 - 16:00
Bakkekammen 40

Sted

Bakkekammen 40
Bakkekammen 40

Arrangør

Museum Vestsjælland

Other Organizers

Bakkekammen 45
Holbæk Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only