Om projektet

Mig og min by

Projektet MIG & MIN BY har til formål at understøtte børn som kulturelle medborgere.

Udstillingen og den dertilhørende formidling er målrettet de 2-8-årige. Gennem kombinationen af leg og læring sættes der fokus på børnenes lokale by som et unikt historisk fællesskab. Børnene er med til at undersøge og opdage byen, både på museet og ude i byrummet.

Udstillingen MIG & MIN BY er udviklet i samarbejde med børnehavebørn. Deres ideer har været inspirationen til alt fra temaer til genstande, ligesom en række modige børn har lånt museet nogle af deres bedste ting.

Udstillingen er lavet i to eksemplarer, der i perioden fra 2021-2025 besøger 10 forskellige lokalmuseer i hele Danmark.

Museum Vestsjælland er projektleder, og har forestået udviklingen sammen med Vardemuseerne. Øvrige samarbejdsmuseer omfatter ROMU, Museum Lolland-Falster, Østsjællands Museum, Museums Østjylland, Ringkøbing-Skjern Museum, Middelfart Museum og Museum Thy.

Rasmus Bregnhøi, der er børnebogsforfatter og illustrator, har skabt en fortælling til projektet om skygningerne, som er små væsner der bor i byen. Historien om skygningerne er udkommet som bog i forbindelse med udstillingen, og det er den Bureau Detours, der har bygget udstillingen, har taget udgangspunkt i. Skygningernes fantasifulde univers er blevet omsat til en hel by af billedkunstnerne, som børnene kan gå på opdagelse i.

Projektet er støttet af Nordea-fonden. Følg projektet på Instagram @migogminby

Spørgsmål i relation til projektet kan rettes til Marlene Kramm, undervisnings- og udviklingsansvarlig, Skoletjenesten, Museum Vestsjælland.

Tlf. 4137 9253

Mail: mar@vestmuseum.dk

Særudstilling Mig Og Min By

Søgning

Note: Danish only