Malergården - en perle af et kunstnerhjem

Malergården, Plejerupvej 10, Plejerup, 4571 Grevinge

Turbeskrivelse:

Malergården er et af de ganske få autentiske og uberørte kunstnerhjem i Danmark. Maleren og billedkunstneren Sigurd Swane og hans kone Agnethe flyttede i 1934 sammen med deres tre børn til Odsherred i Vestsjælland. På Malergården ville Swanerne skabe et ”Paradis på jord”, hvor landbrug, familieliv, kunst, natur og kultur kunne gå op i en højere enhed. Familiens børn blev undervist hjemme og sønnen, Henrik Swane, boede på stedet frem til sin død i 2011.

På turen går vi på opdagelse i Swanernes kunst i atelieret og får indblik i deres dagligdag i Den røde Stue, Havestuen og den helt særlige Blå Stue. Vi nyder den store have med blomster og frugttræer på vej mod Lammefjorden og vi hører om den ene af Danmarks fire kunstnerkolonier, Odsherredsmalerne, hvor Sigurd Swane var et prominent medlem.

Kan med fordele kombineres med:

a) Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs. Fællesbillet med adgang til Odsherred Kunstmuseum og Malergården: 100 kr. Gyldig samme og efterfølgende dag.
b) Odsherreds Museum på Annebjerggård, Nykøbing Sj.

praktisk info

Pris:
Hverdage kl. 10 – 16 =  110 kr. pr deltager (min beløb = 2.200 kr.)
Aften og weekendtillæg = 600 kr.

Inkl. entre til Malergården

Varighed: 45 min. Ved over 25 deltager bookes 2 rundvisninger.

Booking:
Send en forespørgsel med forslag til datoer på inf@vestmuseum.dk eller ring på tlf. 72 10 01 69 for yderligere informationer.

Søgning

Note: Danish only