Introduktion til Holbæk Museum

Holbæk Museum, Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

Holbæk Museum

Turbeskrivelse:

Midt i Holbæks bykerne ligger Holbæk Museum – en samling af 12 bygninger, som udgør hjertet af den gamle by. 11 af de 12 autentiske bygninger ligger på eksakt samme plads, som de oprindelig blev opført – visse helt tilbage i 1660. I denne introduktion hører I om nogle af de forskellige huse – fx udstillingerne:

Vestindien/ Vestsjælland der viser den spændende fortæller om Vestsjællands betydning i dansk kolonihistorie. Det er den oversete historie om, hvordan landet uden for hovedstaden profiterede på kolonierne.

Klosterstræde 8 arbejderbolig fra 1940, som illustrerer hverdagslivet for en arbejderfamilie i 1940’ernes Holbæk. Her flyttede familien Jacobsen ind i den lille 2½ værelses stuelejlighed med deres i alt 11 børn

Klosterstræde 12 Knabstrup keramik der viser landets største samling af Knabstrupkeramik – over 1500 genstande. Knabstrup Lervarefabrik var i mange år en af de største arbejdspladser i Holbæk kommune. Udstillingen viser fotos og et repræsentativt udvalg af samlingen, herunder det kendte Bellman-stel og thé-stellene Tove og Birthe.

Kan med fordel kombineres med:

a) Besøg Holbæk Havn og udstillingen: Mennesket, Fartøjet og Fjorden i Kystlivscenteret.

b) Besøg til Teatergården i Holbæk til foredrag samt kaffe og kage

c) Besøg til Naturpark Åmosen

d) Temabaseret byvandringer (max 25 deltager)

  • I krigens fodspor
  • Middelalderen i Holbæk

praktisk info

Pris:
Hverdage kl. 10 – 16 =  85 kr. pr deltager (min beløb = 1.700 kr.)
Aften og weekendtillæg = 600 kr.

Inkl. entre til Holbæk Museum

Varighed: 1 time  + tid på egen hånd i alle husene

Booking:
Send en forespørgsel med forslag til datoer på booking@vestmuseum.dk eller ring på tlf. 72 10 01 69 for yderligere informationer.

 

Søgning

Note: Danish only