Familieaktiviteter på Holbæk Museum

Børn op til 18 år har gratis adgang på Holbæk Museum

Børneloftet

Ohøj kaptajn! På børneloftet er der søgang når skibet styres ud på verdenshavene. I havn skal der lastes og losses ved hjælp af kraner, tovværk og sækkevogne. Hængekøjen kan tages i brug efter det hårde arbejde.

Se! Dukkehuset er vokset! I dukkestuen med de flotte gamle møbler er det dig, der er dukken. Du kan holde téselskab, ringe på den gamle telefon og hygge i sofaen med en god historie.

Børneloftet er på første sal i Søren Mays gård er især velegnet til børn fra 4 til 10 år.

ArkæoLAB

Hvad er det mon jorden gemmer på? I museets ArkæoLAB er det dig, der er arkæologen. Du kan søge efter oldtidsskatte med en metaldetektor eller med nogle af de graveværktøjer, arkæologer bruger, når de afdækker fund i jorden. Bliv klogere på fundene ved at analysere og fortolke på samme måde, som arkæologer gør. I ArkæoLAB er der originale fund og gode historier fra tre forskellige udgravninger i Holbækområdet: stenalder i Åmosen, jernalder i Svinninge og middelalder i Holbæk by. Så på med refleksvesten og gør dig klar til et par spændende timer på ArkæoLab.

ArkæoLab er især velegnet til børn fra 6-12 år.

JAGTEN PÅ HOLBÆKS HISTORIE

Byvandring på egen hånd med quizspørgsmål til hele familien.

Har I lyst til at opleve på egen hånd, så er Jagten på Holbæks historie et godt bud. Byvandringen er velegnet til en gruppe på 2- 6 personer, der er nysgerrige på byens detaljer, skæve vinkler og historier om mennesker og huse i Holbæk. Følg kortet og læs de spændende historier, som er skrevet så alle kan forstå det. Ved hvert stop på turen er der et quizspørgsmål, som I kan løse sammen. Når hele turen er gået og alle quizspørgsmål er løst og kodeordet fundet, er der en præmie. Hent præmien på Holbæk Museum.

Jagten på Holbæks historie-posen koster 95 kr. og indeholder et opgavehæfte med kort, clipboard, blyant og kompas. Det tager ca. en time at gå turen og I vælger helt selv, hvornår I har lyst til at tage af sted.

Jagten på Holbæks historie - posens indhold
Museumshunden Vimse

Museumshunden Vimse

Vimse kender Holbæk Museum rigtigt godt. Når I går rundt på museet, vil Vimse gerne vise jer de vildeste ting. Folkene på museet kalder tingene for ”genstande”. Det kan være genstande, der er tusindvis af år gamle. Det kan også være genstande, der har en helt speciel historie. Hold derfor godt øje med Vimse som fortæller historien i børnehøjde.

Vi anbefaler også, at de voksne læser ”voksentekster” og selv videreformidler de mange spændende historier der findes på museet, til børnene.

Vimse gemmer sig i stueetagen på Søren Mays Gård og i Baghuset.

Vimse er især velegnet til børn fra 4 til 10 år.

Søgning

Note: Danish only