Detektorfund Svinninge

Hvert år finder ivrige detektorfolk tusindvis af fund på Vestsjælland. Men hvad kan vi egentlig bruge dem til? I en række mindre udstillinger i 2023 vil vi vise hvad nogle af de mange fund har ledt til af arkæologiske undersøgelser og videre forskning.

Mig og min by – Slagelse

Mig Og Min By

Kravl igennem Slagelses kloaker og undersøge hvad arkæologerne har fundet der nede under brostenene. Du kan også servere pølser for din bedstefar på torvet eller bygge et urværk ud af farvestrålende ”bolchetandhjul” i butikken. Måske har du mere lyst til at kravle op i Skygningernes sardindåse seng og slappe af mens mor læser højt fra historien om Skygningerne. Mulighederne er mange i Mig og min by, hvor du kan gå på opdagelse i Slagelses historie blandet med børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøis fantasifulde univers. Åbner i marts 2024

Våben i Vestsjælland – Kulturnatten i Slagelse

Slagelse Museum viser i øjeblikket udstillingen Våben i Vestsjælland og i forbindelse med Kulturnatten i Slagelse inviterer arkæologer inden for på museet til en fortælling om våben i det 1. årtusinde. Mængden af detektorfund stiger fortsat støt, dog er tegn på et krigersamfund via våbenfund og fund af rytterudstyr overraskende sparsomme. Det undrer arkæologerne og […]

Detektorfund Halleby

Detektor udstilling. Halleby. Del Af Forgyldt Sværdfæstegreb

Detektorfund Grisebjerg
15. juni til 27. august 2023 på Slagelse Museum

En sølvskat fra vikingetiden dukker op igen.
25 år efter udgravningen af en 3 kg tung sølvskat bestående af ca. 1.600 hele og itu klippede sølvgenstande, dukkede der igen sølvstykker op på marken. De nye fund og deres placering stemmer overens med de tidligere fund og de er dele af den samme skat. Udgravningen dengang viste at skatten er gravet ned på en boplads fra yngre germansk jernalder og vikingetid.
Se udvalgte fund fra Grisebjerg i en særudstilling på Slagelse Museum.

Seminar – Hvis jeg må se din, må du se min…

Seminariet Hvis jeg må se din, må du se min… – våben og rideudstyr i det 1. årtusinde skal bringe forskere og museumsfolk og andre interessenter sammen for at dele viden og erfaringer om våben og rideudstyr.

Søgning

Note: Danish only