FRIVILLIG PÅ KALUNDBORG MIDDELALDERFESTIVAL

FRIVILLIG PÅ KALUNDBORG
MIDDELALDERFESTIVAL

Hvis du har interesse i at være frivillig og gerne vil høre mere, så send os en mail 
festival@vestmuseum.dk

FRIVILLIG

Museum Vestsjælland og de medarbejdere, der står for middelalderfestivalen, ville ikke kunne skabe så stor og flot en festival uden de ca. 60 frivillige, der deltager hver gang. De frivillige er hovedsageligt borgere fra Kalundborg, som er dedikerede til at gøre en forskel for deres by og lokalområde. Men det er ikke et krav, at du bor i Kalundborg, for at kunne blive frivillig.

OM DET FRIVILLIGE ARBEJDE

Som frivillig på festivalen bliver du organiseret i en eller flere arbejdsgrupper. Du melder dig typisk til at deltage i gruppens forberedende arbejde og vi sætter pris på, at man kan stå til rådighed under hele festivalen. Gruppen lægger sammen vagtplan, så alle også får rig lejlighed for at opleve festivalen.
Til gengæld for indsatsen kan man få forplejning under festivalen, drikkevarer til kostpris på pladsen og en fantastisk fest efterfølgende. Vi sørger selvfølgelig også for at du er behørigt klædt på under festivalen, da alle frivillige kan låne middelalderdragter.

Hver gruppe har en frivillig tovholder, som er udnævnt af museet og som er i tæt dialog med museets ansatte.
Alle frivillige er med til at formidle og genfortælle middelalderhistorien. Derfor er det også vigtigt, uanset opgave man påtager sig, at man løser den så historisk korrekt som muligt.
Museum Vestsjælland arrangerer et par møder i løbet af året, hvor vi giver jer den
nødvendige viden og gennemgår det historiske tema for festivalen, så I er klædt ordentligt på.

Kalundborg Middelalderfestival 2023

ARBEJDSGRUPPER

Kulissegruppen: holder orden på kulisselageret, sætter boder i stand og laver nye kulisser. I ugen op til festivalen arbejder de alle dage med at sætte boder op og indrette pladsen.

På festivaldagene kan de tilknyttes f.eks. madboden, drikkeboden eller Valdemars Værksted. Der er dog også praktiske opgaver, som skal løses i løbet af festivalen.

Minikulisser: dækker over alt det pynt, der får pladsen til at se mere middelalderlig ud. Der er pynt på boderne, flag, lygtepæleskjulere, skraldespande og skilte der alt sammen sætter prikken over i’et på festivalpladsen.

Drikkeboden på festivalpladsen: her serveres lokal øl, mjød og most i lerkrus. Sodavand og plastikflasker er bandlyst, for også her gælder det om at give publikum en middelalder-oplevelse. De mest engagerede gruppemedlemmer møder op til et par forberedende møder før festivalen, men en del dukker først op på selve dagene og knokler på under festivalen.

Madgruppen: står for festivalens madbod. Forud for festivalen sørger gruppen for tilberedning af den valgte menu, som sælges på pladsen i festivaldagene. Madgruppen holder enkelte møder forud, bl.a. et møde, hvor der prøvesmages menuforslag.

Dragtgruppen: sørger for, at alle deltagerne ser rigtige ud i autentiske dragter. Det er et stort arbejde op til hver festival at ordne dragter, stryge og reparer samt finde den rigtige dragt til hver frivillig. Hvis der skal nyt til dragtlageret, er det også dragtgruppen der træder til.

Børneaktiviteter i Valdemars Værksted: er en blanding af middelalderligt håndværk og gamle lege. Der snittes, flettes, spilles og leges, så hvis du er udadvendt og glad for børn, er dette stedet for dig.

Infoboden: er festivalens central for information til både publikum, eksterne aktører, bodholdere og mellem frivillige.  Fra infoboden organiserer vi festivalens gang. Uddeler madbilletter, opkræver bodleje, klarer forefaldende opgaver, hjælper publikum og meget mere. Det er også her, vores værter for udenlandske grupper holder til. De internationale gæster får hver deres kontaktperson, som kan hjælpe dem med alt, de har brug for at vide. Op til festivalen vil der også være opgaver med at uddele flyers og programmer.

KONTAKT OS

Museum Vestsjælland, Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg

festival@vestmuseum.dk