Hvis du har interesse i at være frivillig og gerne vil høre mere, så send os en mail
på festival@vestmuseum.dk
Vi ville ikke kunne skabe så stor og flot en festival uden de ca. 60 frivillige, der deltager hver gang. Vi har et fantastisk fællesskab, hvor vi støtter op om hinanden og løfter i flok.
Hvad skal jeg lave?
Som frivillig på festivalen er du med i en af vores arbejdsgrupper – du kan for eksempel hjælpe med at bygge boder, pynte op, sælge lækker mad eller stå for aktiviteter i børneområdet. Hver gruppe består af flere frivillige, som sammen med en medarbejder fra museet sørger for, at driften fungerer, og at alle har det godt på festivaldagene.
Vi håber, at du også vil være med til noget af det forberedende arbejde op til festivalen, som f.eks. 1-2 gruppemøder før festivalen og eventuelt noget arbejde i dagene lige op til festivalen.
Hvor mange timer skal jeg lægge?
Når festivalen ruller, kører vi med vagter à 4 timer. Hvis du kun kan deltage en enkelt dag, får du en vagt på 4 timer. Vi håber, du har mulighed for minimum at tage to vagter i vores boder. Vagterne kan med fordel fordeles på flere dage.
Forplejning
Du får gratis forplejning, når du er på vagt, og der er fordelagtige priser i drikkeboderne, når du ikke er på vagt.
Hvad skal jeg have på?
Det er et krav, at man er i middelalderdragt på festivalen. Du kan låne en dragt af os, men du er også velkommen til at benytte din egen middelalderdragt.
Bonus
Som frivillig modtager du en invitation til Museums Vestsjællands årlige udflugt for frivillige. Sidste år besøgte vi Trelleborg.
NUL alkohol
Vi har NUL-alkohol politik for alle der er på arbejde på festivalen. Vi tillader ikke, at man drikker på festivalen eller møder op beruset.
Du kan som frivillig melde dig på en af tre grupper:
– Boder og salg
– Valdemars Værksted
– Plads og design
Hver gruppe varetager et uvurderligt stykke arbejde for festivalen og er med til at sikre, at vores gæster får den bedste oplevelse, når de besøger vores plads.
Ønsker du at være frivillige kan du sende en mail til festival@vestmuseum.dk. Husk at oplyse navn, telefonnr. samt hvilken frivilliggruppe du ønsker at deltage i.
BODER OG SALG
Denne gruppe af frivillige er med til at varetage og drive festivalens egne salgsboder. Dette inkluderer både mad- og drikkeboder, men kan også inkludere andre boder som sælger ting på vegne af festivalen.
I denne gruppe kommer man til at hjælpe med alt fra at håndtere vores fadølsanlæg til udskænkning, at sikre at der er fyldt i bodernes lagre og hente nye forsyninger samt at modtage og håndtere betaling fra gæsterne i boderne. Der er også mulighed for at hjælpe til ved grillene, hvor den mad vi selv producerer opvarmes. Man kan også blive en del af at hjælpe til med forplejningen til de andre frivillige, hvis det er nødvendigt.
Gruppen er altså en essentiel del af at kunne tilbyde mad og drikke til vores gæster og frivillige på pladsen, og en stor del af indtægten fra disse boder er med til at sikre festivalens økonomiske grundlag.
VALDEMARS VÆRKSTED
I denne gruppe er man med til at udvikle og drive vores fantastiske børneområde, Valdemars Værksted.
I gruppen kan man være med til at udvikle ideer til aktiviteter og den underholdning, som skal foregå i børneområdet. Denne gruppe arbejder under stor autonomi og er en god mulighed for, sammen med de andre frivillige at få mere frie hænder i forhold til, hvordan man tænker, at et godt børneområde kunne se ud. Naturligvis forbeholder festivalen sig ret til at komme med indvendinger, men vi har stor tillid til, at gruppen selv kan løse opgaven uden vores indblanding.
Deltagere i Valdemars værksted skal være indforstået med, at festivalen er forpligtet til at indhente børneattest på de frivillige for at de må deltage i værkstedet.
PLADS OG DESIGN
I denne gruppe er det især i dagene op til festivalen, at man kommer til at lægge sit arbejde. Derfor forventes det heller ikke, at man nødvendigvis skal kunne deltage på selve festivaldagene i denne gruppe, selvom der også vil være opgaver på selve dagene.
Gruppen står for at hjælpe med at opbygge og designe pladsen, så den tager sig godt ud, når gæsterne ankommer. Dette er både de mere fysiske håndværksopgaver som de mere detaljerede designopgaver, der ligger i at klargøre en stor festivalplads.
I denne gruppe kan man både få muligheden for at være med til at give festivalen sit æstetiske udtryk og bringe ideer til opbygning på banen. Det er også i denne gruppe man kan få lov til at slippe sin indre håndværker fri, når der i dagene op til skal samles boder, og alt muligt andet. Er man mere til det lette håndværk, er der masser af opgaver med at pynte boder og pladsen generelt. I dagene hvor festivalen kører, er gruppen med til at sikre, at alt fungerer og eventuelt foretage reparationer undervejs eller hjælpe med at finde løsninger på ting, som måske ikke fungerer efter hensigten.
Gruppen er den bedste chance for virkelig at komme ind og sætte sit præg på festivalens udtryk, man får lov til at være kreativ og kan få en del frihed under ansvar, hvis ideerne er gode og man forstår at arbejde indenfor temaerne.
DE ÅRLIGE GRUPPER
Udover de tre grupper har vi også et par årlige grupper, som man kan melde sig til som helårsfrivillig.
For eksempel dragtgruppen, som syr og vedligeholder dragter og andet, som skal sys til festivalen.
Ønsker man at deltage ved nogle af de årlige grupper, så meld gerne ind på festival@vestmuseum.dk.
Er der noget du ville elske at hjælpe med, men som ikke står beskrevet her, så skriv til festival@vestmuseum.dk, så vil vi med glæde se om vi kan hjælpe med at finde en måde, hvorpå du kan hjælpe med det, du ønsker. Vi stiller dog ingen garantier for at det vil kunne lykkedes i alle tilfælde, men vi bestræber os på at sørge for, at alle, der gerne vil hjælpe, kan få lov til det.
Museum Vestsjælland, Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg