Gå på opdagelse i MIG & MIN BY med museumsformidleren

I børneudstillingen MIG & MIN BY kan børnene opleve byens historie igennem forskellige lege, samtidig med at de kan få en ny oplevelse af hvad et museum kan være.

Skygningerne er flyttet ind på museet, og de har taget deres skatte med. Skygningerne er et univers skabt af forfatter og illustrator Rasmus Bregnhøi til udstillingen MIG & MIN BY. I det legende univers går vi på opdagelse sammen og undersøger hvad en by er.

Vi starter i Skygningernes hjem hvor vi hjælper familien med praktiske gøremål, og så fortsætter vi igennem kloakkerne til den verden der gemmer sig under byen. Her gemmer der sig skatte som kan fortælle noget om byens historie, og dem kan børnene udgrave som arkæologer. Herfra går turen videre til torvet, hvor byens statue er forsvundet! Hvem mon stod her? I pølsevognen ved siden af går sladderen, og pølserne bliver langet over disken. Børnene kan også hjælpe familien med at købe ind, og få samlet den kæmpestore urskive i butikken.

Udstillingen er skabt af børnehavebørn sammen med museet og Rasmus Bregnhøi. Børnene har både udvalgt museumsgenstande og har lånt deres egne ting til museet.

Inden jeres besøg får I bogen ”Skygningernes forunderlige rejse gennem byen – et eventyr og ideer til at udforske din egen by” samt en plakat og et eksemplar af hand-out. Vi vil opfordre jer til at læse historien om Skygningerne inden jeres besøg. Efter besøget kan I arbejde videre med aktiviteterne bagerst i bogen. Børnene får alle et hand-out med hjem, som de kan lege med sammen med deres familier. Det giver mulighed for at spille et spil sammen og tage på by-bingo.

MIG & MIN BY byvandring i børnehøjde

Efter børnene har været igennem forløbet på museet, kan I vælge også at tage på byvandring sammen med museumsformidleren. På byvandringen finder vi spor efter Skygningernes hemmelige liv i byen og spor efter de mennesker der har boet i byen engang. Sammen med børnene laver vi forskellige lege i byen som vi bruger til at undersøge historien med, det kan være statueleg på torvet eller gammeldags skole leg ved latinskolen.

Byvandringen tager 1,5 time og finder sted en til to uger efter museumsbesøget.

Læreplanstemaer

• Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling

Læringsmål

• Understøtte børnenes kulturelle medborgerskab (deff. ved at have viden om det sted man bor, føle sig hjemme, identitetsmæssig tilknytning, fællesskabsbefordrende, inkluderende, demokratisk dialog, oplevelse af medinddragelse, aktiverende, viden om rettigheder og pligter)

Førskole, Indskoling

Gratis!

Dato: 25/3-2024-1/11-2024

Varighed: 1½ time (Den sidste halve time til fri leg i udstillingen)

Daginstitution max deltagere: 15 børn
0. - 1. klasse max deltagere: 28 børn

Målgruppe: Dagtilbud, 4-6 år.

Sted: Slagelse Museum

Faciliteter

• Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg