Form og film! Animationsfilm med stop-motion

Få inspiration fra Mette Vangsgaards helt særlige kunstunivers af fantasifulde kera­mikfigurer, animationsfilm og modellervoks i særudstillingen, helium! Med udgangspunkt i flere af udstillingens temaer som forandring, ustabilitet og natur sættes børn og unges stemmer og fantasi i spil i workshopforløb, hvor de arbejder med kunstens forskellige udtryksformer.

På værkstedet arbejder eleverne med fri skulptur i ler efterfulgt af produktion af egne stopmotion film. Eleverne finder på historier, figurer og karakterer, som vi former i og vækker til live gennem stop-motion animation. Vi skaber et stort fælles ler-landskab som vores figurer kan bevæge sig igennem. Vi arbejder med storyboard, animationsteknikker og filmproduktion. Man får sin film med hjem som fil.

Et kontinuerligt kunstværk

Workshoprækkerne vil munde ud i et elevskabt skulpturlandskab i ler som danner kulisse for elevernes stopmotion film. Landskabet vil få lov at vokse og forandre sig for hvert forløb under udstillingsperioden. De deltagende elever arbejder hermed som et samlet kunstnerisk fællesskab på et kunstværk der hele tiden oplever forandringsprocesser under udstillingsperioden.

Under udstillingsperioden vil museet løbende formidle børn og unges filmproduktioner.

Mellemtrin

Sted: Odsherreds Kunstmuseum

Antal elever: 28

Klassetrin: 4. - 5. kl.

Fag: billedkunst

Varighed: kl. 9:30-13:00

Forløbet skal bookes senest 2 uger før.
Afbestilling af Kulturbussen skal ske inden ni arbejdsdage. Ved manglende afbestilling eller udeblivelse eftersendes en regning på 1.000 kr.

Andre Undervisningsforløb

Mellemtrin undervisningsforløb - Kampen om magten - sådan bliver man konge!
Mellemtrin undervisningsforløb - Ridderskole
Indskoling og mellemtrin undervisningsforløb: I kunstnerens fodspor
Mellemtrin undervisningsforløb - Børnearbejde i gamle dage – knofedt og maskinkraft
Indskoling og mellemtrins undervisningsforløb - De Underjordiske