Ringsted Middelalderfestival

Om festivallen

Ringsted Middelalderfestival finder sted i og omkring Sct. Bendts Kirke.

Festivalen hylder Valdemarerne. Det var Valdemar den Store, der lod Sct. Bendts Kirke opføre. I 1170 indviede han kirken med skrinlæggelsen af sin helgenkårede far, Knud Lavard og kroningen af den lille prins, der også hed Knud.

Festivalen er også ridderturnering, musik, gøgl og leg og markedsplads med handelsboder og boder med salg af mad og drikke. Aktørgrupper er samlet i teltlejre, hvor middelalderentusiaster giver den med levendegørelse, kampscener, ridderskoler og meget mere.

Sekretariatet ligger hos Museum Vestsjælland. Festivalen er et samarbejde med lokale frivillige, præstegruppe og menighedsråd ved Sct. Bendts Kirke, Ringsted Kommune, lokalt erhvervsliv, lokale foreninger og velgørende institutioner og den lokale presse.

Midelalderfestivallen 2020

Som så mange andre events og begivenheder, måtte Ringsted Middelalderfestival aflyses i år. I stedet har vi, i samarbejde med Ringsted Kommune og en gruppe af de engagerede frivillige reenactors, fået produceret en film om Sct. Bendts og Knud Lavard. Mordet på Knud i Haraldsted Skov og Valdemar den Stores kampagne for at sin far helgenkåret, er en afgørende grund til at vi i dag kan nyde den storslåede kirke.

Vi har glædet os til at vise jer den lille film og ser frem til, at vi atter kan fejre middelalderen og Valdemarerne i Ringsted.

Videoer

2018 Enkedronningens tid

Tak for en fantastisk festival år 2018.

Her kan du se highlight fra hele festivalen: 

Det store skuespil

Hvert år til Ringsted Middelalderfestival spilles et skuespil som foregår over flere dage. 

Her kan du se skuspillet i sin fulde længde opdelt i fem akter: 

Akt 1. Mirakler med Kong Erik Plovpennings Helgengrav

Akt 2. Mordet på Kong Erik Klipping

Akt 3. Rigsretssagen mod Erik Klippings mordere

Akt 4. Indvielsen af Kong Erik Plovpennings Helgengrav

Akt 5. Kong Erik Menveds Kroning

Mange tak til alle skuespillere, musikere, frivillige og alle andre som gav en hånd med til at gøre også dette års festival til en fantastisk begivenhed. 

Kontakt

Skriv til Ringsted Middelalderfestival på:
festival@vestmuseum.dk

Vi følger myndighedernes retningslinjer

Husk coronapas/negativ coronatest (maks. 72 timer gammel) når du besøger en af vores afdelinger.