tak for i år vi ses igen til ringsted middelalderfestival

den 16., 17. & 18. august 2024 ??

billedgalleri

Ringsted Middelalderfestival er en historisk festival, som afholdes i Klosterlunden i Ringsted midtby. Festivalen blev første gang afholdt i 2009 og har kun vokset sig større siden da. Sidste festival blev afholdt i 2018, hvor omkring 12.000 glade og købelystne gæster slog vejen forbi Ringsted Middelalderfestival.

I 2022 er det syvende gang, vi afholder Ringsted Middelalderfestival i Klosterlunden. Festivalen er en middelalderfestival, som man kender den med salgsboder, teater, middelaldermusik, gøgler-og ildshows, mad og drikke, men vi kan også noget andet, de fleste andre festivaler ikke kan. Festivalen finder nemlig sted lige der, hvor store betydningsfulde begivenheder fandt sted i middelalderen i og ved Sct. Bendts Kirke i Ringsted. 

Derfor har Ringsted Middelalderfestival hvert år haft en historisk begivenhed som hovedtema for afholdelsen – og i år er ingen undtagelse. I år fejrer vi nemlig 850-året for kirkefesten i Sct. Bendts Kirke. 

Det fejrer vi med et brag af en kirkefest til åbningen af festivalen d. 26. august kl. 16.00, hvor vi får besøg af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte og Biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller.

Festivalen er et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Ringsted Kommune, præstegruppe og menighedsråd ved Sct. Bendts Kirke, lokale foreninger, lokalt erhvervsliv, lokale frivillige og velgørende institutioner og den lokale presse. 

Video vi fejre Sct. bendts kirke 850 år