Middelalderruten

Dramatiske fortællinger i Tidslommen

Lydvandring i smukke omgivelser

Kalundborg og byens vartegn, den femtårnede Vor Frue Kirke, ligger smukt tæt ved vandet. Her kan I høre historien om Aage Hvide og det stort anlagte korstog til Jerusalem… og alle Aages kvaler på vejen.

Slagelse byder på helt enestående ruiner af det mest betydningsfulde johanniterkloster i Danmark: Antvorskov Kloster. Her hører I om lægemunken Erik og hans vej ind i kirurgiens verden.

Sorø og byens flotte Klosterkirke ud til søen byder på historien om Saxo og hans kamp med sig selv og Absalon om at fuldende den største Danmarkshistorie nogensinde.

Ringsted rummer i sin midte den storslåede Sankt Bendts Kirke. Her hører I historien om den gode Dronning Dagmars store kærlighed… og hendes bitre skæbne.

Fire skæbner – Fire fortællinger – Fire byer
Se traileren her.

Fortællinger, film og frisk luft

I hver af de fire byer Kalundborg, Slagelse, Sorø og Ringsted finder du en lydfortælling af ca. et kvarters varighed. Fortællingerne er især egnet for voksne, unge og store børn. Nyd historien mens I går en tur ved de smukke steder.

Sammen med fortællingen finder I også en række bite size film hvor en af museets eksperter giver jer den historiske baggrund.

Men vent! Der er mere!

Ved alle stederne har vi ekstra oplevelser i Tidslommen!
 

Ved Antvorskov Klosterruin i Slagelse har vi film om klostret.

Ved Vestborgen i Kalundborg har vi en guidet video-tur rundt på hele ruinen, hvor I hører om livet i middelalderen.

I Sorø finder I en smuk video-tur med viden om Sunesønnerne og det imponerende mølledige, der en gang var her.

Ved Sankt Bendts Kirke byder vi også på en anden fortælling: Erik skal i kloster. Den er særligt målrettet mindre børn.

God tur og god fornøjelse!

Middelalderruten er et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, Kalundborg Kommune, Sorø Kommune, Ringsted Kommune og Slagelse Kommune.

Tidslommen er udviklet af Museum Vestsjælland med støtte fra Kulturregion Midt- og Vestsjælland, Nordea-fonden, Friluftsrådet og Slagelse Kommune.

Tidslommen er egnet for alle. Nogle oplevelser er målrettet børn og nogle er målrettet voksne. Mere info i Tidslommen.

En lang række museer, kommuner og natur- og kulturinstitutioner er en del af Tidslommen. Kontakt os hvis du også vil være med! app@vestmuseum.dk