Vandretur Sjællands Odde – Peter Willemoes

Vandretur Odden

I samarbejde med Dansk Vandrelaug tilbyder Museum Vestsjælland tre historiske vandreture den 15. september, 26. september og 1. november i år.

Den første tur den 15. september går til det smukke kystlandskab på Sjællands Odde hvor vi får historien om søhelten Peter Willemoes’ endeligt i slaget mod den engelske flåde.

Det meste af turen går langs med nordkysten og sydkysten af Sjællands Odde, mest muligt på trampesti. Alligevel er turen klassificeret som rød, fordi der er sammenlagt 2,5 km strand med løse småsten, og vi skal op ad en stejl skrænt ved Yderby. Vandrestøvler kan stærkt anbefales – og gode ben.

Turen er på omkring 15 kilometer og kræver, at man er vant til at vandre.

Turguiden er Jørgen Boldt fra Dansk Vandrelaug mens en af Museum Vestsjællands museumsinspektør står for korte historiske nedslag undervejs.

Turen ledsages også af helt nye lydfortællinger, der bliver tilgængelig på Museum Vestsjællands hjemmeside Historiske Vandringer til fri aflytning både før, under og efter turene.

Turen er gratis og uden tilmelding.

Mødested: Odden Fiskeri Havn, P-pladsen over for Østre Havnevej 28, Odden

Efter vandreturen vil der være en gratis særomvisning i udstillingen om linjeskibet Prinds Christian Frederik på Odsherreds Museum i Annebjerg. Send en e-mail til turlederen jb@jorgenboldt.dk, hvis du vil deltage i denne del.

Læs mere om turen på https://dvl.dk/vandreture/sjaellands-odde-peter-willemoes/

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Gratis adgang
Kr. 0,-
15. sep 2023
Expired!
9:30 - 15:00

Sted

Mødested: Odden Fiskeri Havn

Arrangør

Museum Vestsjælland

Other Organizers

Dansk Vandrelaug
Odsherreds Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only