Rundvisning ved “Danmarks stone henge”

Overdrevet Danmarks stone henge

Arkæologen Thorkild Ramskou opdagede tre koncentriske cirkler af pletter omkring Overdrevsbakken ved Birkendegård øst for Kalundborg på et luftfoto i 1967. I 1969 og 1970 udførte han arkæologiske undersøgelser på stedet, der bekræftede hans tolkning om cirkler af stenspor og gruber omkring den store bakke. Kun lidt dokumentation er bevaret, og derfor er Museum Vestsjælland med støtte fra Slots og Kulturstyrelsen nu vendt tilbage for at kaste mere lys over lokaliteten.

Kom og se hvad arkæologerne har fundet indtil nu og bliv vist rundt på udgravningen.

Pris: arrangementet er gratis, men grundet begrænset antal plader, er tilmelding påkrævet og der er et bookinggebyr på 6 kr.

Vejledning til mødested:
Overdrevsbakken ligger syd for Godset Birkendegård, cirka 6 km øst for Kalundborg. Birkendegård ligger langs hovedvejen til Kalundborg på adressen Holbækvej 187, 4400 Kalundborg. Umiddelbart syd for Birkendegård drejes af Aldersrovej og fortsættes ad en bro over jernbaneskinnerne. Kort efter er der en grusvej på højre hånd. Drej af og følg grusvejen langs jernbanen og ind til tre vindmøller. Udgravningen ligger ved den sidste vindmølle.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Voksen + 6 kr. i bookinggebyr
Kr. 0,-
Arrangementer er gratis men der forekommer 6 kr. i bookinggebyr
28. aug 2021
Expired!
14:00 - 15:00

Sted

Overdrevsbakken
Overdrevsbakken

Arrangør

Museum Vestsjælland, Arkæologi afd
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only