Præsentation af våbenfund fra Halleby

Detektor udstilling. Halleby. Del Af Forgyldt Sværdfæstegreb

Hvert år finder ivrige detektorfolk tusindvis af fund på Vestsjælland. Men hvad kan vi egentlig bruge dem til? I en række mindre udstillinger i 2023 vil vi vise hvad nogle af de mange fund har ledt til af arkæologiske undersøgelser og videre forskning.

Mens mængden af detektorfund er støt stigende, udgør våben og rytterudstyr stadig en overraskende lille del af det arkæologiske materiale. Et kommende forskningsprojekt på Museum Vestsjælland skal undersøge våbenfund og rytterudstyr nærmere. På udstillingen kan du se nogle af de seneste fund af våben og rideudstyr. Du kan møde detektorføre Tina Poulsen, der har fundet en vigtig ny plads med spændende våbenfund og du kan møde museumsinspektør Trine Borake, der vil fortælle om det kommende forskningsprojekt.

Kik ind på Slagelse Museum og mød detektorfører Tina og Ole Poulsen og museumsinspektør Trine Borake som fortæller om fundene.

Arrangementet er inkl. kaffe og kage.

Vær sikker på en plads og køb billet på forhånd. Resterede billetter sælges i døren. Billet er inkl. entre til museet.

Fundene er udstillet på Slagelse Museum indtil den 22. oktober

Hvert år modtager Museum Vestsjælland 3. – 4.000 detektorfund. Mange bliver sendt videre til danefævurdering på Nationalmuseet. De resterende fund har kulturhistorisk værdi og indgår i museets samling. Alle fund bidrager imidlertid med ny viden

Læs mere om særudstillingen

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Voksen incl. forplejning
Kr. 50,-
07. sep 2023
Expired!
16:30 - 18:30
Slagelse Museum

Sted

Slagelse Museum
Bredegade 11A, 4200 Slagelse

Arrangør

Slagelse Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only