Påskejagt for børnefamilier i Sorø

Påskekort anno 1900

Besøg Sorøs butikker og find gule påskedyr. Butikkerne i Sorø er fælles om påskehygge med påskejagt og påskekrea på Sorø Museum. Vær med i lodtrækning om flotte, lækre påskeæg når I har løst påskejagten.

De butikker, der er med i jagten kan I kende ved at der hænger en plakat i butiksvinduet.

I den første butik I går ind i, får I en deltagerkupon. Tag den med rundt på jeres tur i byen til butikkerne og Sorø Museum.

Når I har besøgt butikkerne og løst opgaven, afleverer I kuponen hos Bille Bølle i Holberg Arkaden. Der bliver trukket lod om præmierne blandt besvarelserne onsdag den 13. april kl. 18. Vinderne få direkte besked.

Påskejagten er arrangeret af Sorø Handel og Service.

Gratis adgang til påskekrea. Almindelig entre til museets udstillinger.

En gammel skrøne
Et nylagt hønnike-æg kan ifølge gammel tradition afsløre en heks! Læg det i frakkelommen til gudstjenesten Skærtorsdag. Hønnike-æg er det første æg lagt af en unge høne. Ægget gør dig i stand til at se, om nabokonerne i virkeligheden har mælkespande eller sære hatte på hovederne – i stedet for tørklæder eller sjaler. Og har de det, er de helt sikkert hekse. Det virker dog kun, hvis du ikke ved, at du har ægget i lommen. En anden skal have lagt det der.

Påsken ligger ikke på en bestemt dato som julen. Påskesøndag er første søndag efter fuldmåne efter forårsjævndøgn. 40 dage før påske fejres Fastelavn og i de 40 dage har man før i tiden fastet. Intet kød og ingen æg.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Gratis adgang til påskekrea. Almindelig entre til museets udstillinger.
Kr. 0,-
12. apr 2022
Expired!
10:00 - 16:00
Sorø Museum

Sted

Sorø Museum
Storgade17, 4180 Sorø

Arrangør

Sorø Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only