MIG & MIN BY – Slagelse

Mig Og Min By

Børneudstillingen MIG & MIN BY

Kravl igennem Slagelses kloaker og undersøge hvad arkæologerne har fundet der nede under brostenene. Du kan også servere pølser for din bedstefar på torvet eller bygge et urværk ud af farvestrålende ”bolchetandhjul” i butikken. Måske har du mere lyst til at kravle op i Skygningernes sardindåse seng og slappe af mens mor læser højt fra historien om Skygningerne. Mulighederne er mange i MIG & MIN BY, hvor du kan gå på opdagelse i Slagelses historie blandet med børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøis fantasifulde univers.

Udstillingen og historien om Skygningerne og den by der udfolder sig på museet, er inspireret af børn. Hemmelige skatte under jorden, butikker med alt hvad hjertet begærer, lækker mad, og dyr i lange baner er vigtige i børnenes by, men selvfølgelig også hjemmet hvor de bor med deres familier. Museet giver det historiske perspektiv, og med hjælp fra børnene er udvalgt genstande fra såvel museets gemmer som fra børnenes.

Udstillingen er særligt egnet til børn på 2-8 år, men alle kan få noget ud af at besøge MIG & MIN BY. ”Dengang jeg var barn” får man lyst til at sige, og dele sin historie med de yngre generationer. Hvis børnene eller børnebørnene har brug for ekstra tid til leg og fordybelse, kan du tage en pause og følge med fra sidelinjen. Er du pædagog kan du reservere et forløb for din børnehavegruppe og hvis du er indskolingslærer, kan du tage din klasse med.

Udstillingen er udviklet sammen med lokale børnehaver og Vardemuseerne, og har siden 2020 rejst rundt i Danmark. Sidste stop for udstillingen er Slagelse! Museum Vestsjælland er projektleder for MIG & MIN BY, som er støttet af Nordea-fonden. Historien om Skygningerne er skrevet og tegnet af Rasmus Bregnhøi. Udstillingen er bygget af Bureau Detours.

Udstillingen kan opleves på Slagelse Museum fra 23. marts 2024.

Læs mere om projektet her.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm entré
Kr. 40,-
23. mar 2024 - 03. nov 2024
Ongoing...

Sted

Slagelse Museum
Slagelse Museum
Bredegade 11A, 4200 Slagelse

Arrangør

Slagelse Museum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only