Lundbye og venner

Lundbye_Vinterlandskab-uden-sne_1848_-Skovgaard-Museet

På Odsherreds Kunstmuseum vises en mindre udstilling med Museum Vestsjællands egen samling af Johnan Th. Lundbyes (1818-48) værker, suppleret med værker af venneren P.C. Skovgaard (1817-75) og Lorentz Frølich (1820-1908).

De tre kunstnervenner var optaget af at skabe kunst, der levede op til tidens idealer om skildring af fædrelandet og dets historie. Det var blot forskellige aspekter, de lagde vægt på.

De tre venner mødes igen i denne udstilling. Blandt andet med et generøst indlån fra Skovgaard Museet af Lundbyes sidste landskabsmaleri, som han malede før en al for tidlig død. Dette maleri købte vennen P.C. Skovgaard og så malede han videre på den afdøde vens motiv.

Udstillingen er tidligere vist som en del af Lundbye Festivalen i Kalundborg, 2021.

Glem ikke Malkepigen!

Lørdag den 27. november og søndag den 28. november (begge dage kl. 14) er der  talkshow om guldaldermaleren J.Th. Lundbye og hans kunstnervenner. Venskab og værdier. Kunst og samfund. Fremført af museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen og teaterdirektør Simon Vagn Jensen.

Er du nysgerrig på guldalderen som periode i dansk kunst, så lyt til vores podcast At Male det kaere Danmark, Lunbyes Guldalder. Her kan du høre om landskabsmaleriets betydning dengang og i dag. Medvirkende: billedkunstner, Maja Lisa Engelhardt.

Omvisninger

Vi holder jævnligt omvisninger i udstillingen. Se datoer og bestil billetter på BilletExpressen.

Udstillingen kan ses på Odsherreds Kunstmuseum, Rødhøj 11, 4550 Asnæs frem til den 20. marts 2022.

Se åbningstider her.

 

 

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm. entre
Kr. 75,-

Dato

02. okt 2021 - 20. mar 2022
Expired!
Odsherreds Kunstmuseum

Sted

Odsherreds Kunstmuseum
Rødhøj 11, 4550 Asnæs

Arrangør

Odsherreds Kunstmuseum
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only