KIRKE, KUNST OG LANDSKAB – ET GODT MAKKERSKAB

Odden Kirke

Museum Vestsjælland indgik i 2021 et samarbejde med Odsherred Provsti Karin Bundgaard Nielsen og Jakob Walløe Hansen, geolog og naturvejleder i Geopark Odsherred om afholdelse af 8 arrangementer – Kirke, kunst og landskab. På folkemødet i Odsherreds kl. 11.45 – 12.30 på debatscenen er emnet: KIRKE, KUNST OG LANDSKAB.  Tre par øjne kigger på Odsherreds 16 kirkebygninger og deres omgivelser og ser på samspillet mellem det aktuelle kirkeliv, nyere kunst og landskabets store linjer.

Tre umage, men gode rejsekammerater: KIRKEN, KUNSTEN OG LANDSKABET begiver sig på en imaginær rejse op gennem Odsherred til områdets 16 kirker. Sammen og hver for sig fortæller de tre rejsefæller om de enkelte lokaliteters særpræg og markante  kendetegn.

Deltagerne er: provst i Odsherred Provsti Karin Bundgaard Nielsen, forhenværende museumsinspektør i Museum Vestsjælland Jesper Sejdner Knudsen samt Jakob Walløe Hansen, geolog og naturvejleder i Geopark Odsherred.

De fokuserer på udvalgte eksempler på sammenhænge mellem KIRKE, KUNST OG LANDSKAB, men også på de umiddelbare forskelligheder. Undervejs til de 16 kirker vil de samtale og udfordre hinanden på spørgsmål som: Hvorfor ligger de middelalderlige kirker lige dér, hvor de gør? Hvorfor er der nyere kunst af høj kvalitet i lige netop denne kirke?  Og hvordan spiller det hele sammen i det daglige kirkeliv ?

Læs programmet for folkemødet i Odsherreds her.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Gratis
Kr. 0,-
10. sep 2022
Expired!
11:45 - 12:30

Sted

Den Rytmiske Højskole
Jyderupvej 18, 4500 Vig

Arrangør

Odsherreds Kommune
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only