Julehygge i Ringsted

Sovende julemand i Ringsted Vindmølle

Nisser her og der og alle vegne…

På museet kan man nyde en samling af julepynt som alt sammen stammer fra den samme familie i Ringsted. Det er en skøn blanding samlet gennem et helt liv. Unik på sin egen facon, men måske alligevel helt typisk. Her er nisser, engle og glaskugler, side om side med krybbespil og lys.

Nyd også juletræerne, der er flot pyntet med engle og glaskugler.

Børnene kan hygge sig i det opstillede telt og de voksne kan få et hvil i lænestolen, mens de kikker i gamle julehæfter.

I museets grutteværksted kan børnene grutte eller male korn til mel. Tag endelig melet med hjem, det kan sagtens komme i julebagværket.

Hvert år den 1. december kommer nisserne igen frem i Ringsted Vindmølle. Der er åbnet op til et helt særligt og unikt nisseunivers, som kan begejstre hele familien og alle aldre. Der er nisser bag kornsække, nisser i kværnene, ja, der er nisser alle vegne. For de små er det en herlig oplevelse at bestige de smalle, slidte trin på trapperne, hvor generationer af møllere- og nisser,  har sat deres fødder.

Museumsbutikken har et flot udvalg af kalendergaver, julegaver og værtindegaver og sælger sodavand og varme drikke.

Der er adgang til mølle og museum ved køb af entrebillet. Børn har gratis adgang.

Nisseudstillingen i Ringsted Vindmølle og juleudstillingen på Ringsted Museum er åben i almindelig åbningstid. Sidste åbningsdag i 2023 er den 21. december.

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm entré
Kr. 30,-
Børn u/18 år
Kr. 0,-
18. nov 2023 - 21. dec 2023
Ongoing...

Sted

Ringsted Museum og Arkiv
Ringsted Museum og Arkiv
Køgevej 41, 4100 Ringsted

Arrangør

Ringsted Museum og Arkiv
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only