Oplev jul og nisser i Ringsted Vindmølle

Nisser og mel i Ringsted Vindmølle

Møllenisserne

Oplev duften af mel og gamle dage i Ringsted Vindmølle. Fra den 1. december er nisserne igen flyttet ind på Ringsted Vindmølle. Det ligner en hel julekalender med alle de nisser, melsække, stenkværnene og møllevingerne. De små møllenisserne har travlt med at hjælpe mølleren op til jul, for alle de glade familier vil jo købe mel med hjem til julekagerne.

Morten ”møller” kender sine nisser og er god ved dem. Det har andre nisser hørt og derfor flytter nye ind hvert år. Selv om genkendelsens glæde er stor omkring juletid er der også nyt at se på i møllens nisserier. I år er museumshunden Vimse også flyttet ind på møllen.

Museumshunden Vimse ELSKER bare Ringsted Vindmølle og via et hæfte, forklarer Vimse mange af de spændende maskiner og arbejdsgange der er i en vindmølle.  Han ved, at møllen har en masse spændende og gamle ting. Få øje på sjove detaljer, slidspor og kringelkroge og få forklaringerne fortalt i børnehøjde.

Museumshunden Vimse er velegnet til de 5-12-årige børn.

Efter en tur op og ned ad de stejle trapper er der mulighed for at besøge kornværkstedet på Ringsted Museum, hvor I kan male mel eller grutte korn. I kan også slippe fantasien løs og være kreativ med diverse materialerne i børnehjørnet

Når I er blevet nissemætte og det er tid til lidt afslapning, kan du besøge museumscaféen eller måske finde advents- eller værtindegave blandt julevarerne i butikken.

Læs også artiklen i Familie Journalen fra 2020 om nisserne i Ringsted Vindmølle

Læs mere om Ringsted Vindmølle

 

 

Bemærk: Med mindre andet er nævnt, afholdes denne begivenhed på dansk

Priser
Alm entre
Kr. 30,-
01. dec 2022
Expired!
10:00 - 16:00

Sted

Ringsted Vindmølle
Ringsted Vindmølle
Køgevej 37, 4100 Ringsted

Arrangør

Ringsted Museum og Arkiv
DEl
ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER
No event found!

Søgning

Note: Danish only